Sista inspirationen för påskbakelser är dessa cupcake som Elin gjorde med godisägg. Jag har bara smakat en bit tårta i påsk men Elin har haft roligt och fått vara kreativ och bjuda alla.
6-8 st eller flera små
2 ägg, 2 dl strösocker, 100 gram smält smör, 2 dl yoghurt eller gräddfil, 4-5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker,
Gör så här: 1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil. 2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. 3. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna (sikta gärna) försiktigt till en jämn smet. 4. Skeda upp smet till 3/4 i formarna 5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter beroende på vilken storlek du valt på formarna. Känn för säkerhets skull efter med en provsticka 6. Ta ut dem ur ugnen, låt de svalna
Gul dekoration: Rör ihop 100 gr rumsvarmt smör, 2 dl florsocker , gul karmellfärg ( till ca 4 st)
Chokladkräm: 200 gr ljus choklad, 300 gr rumsvarmt smör, 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker
Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna. Vispa smör, florsocker och vaniljsockret med elvisp och rörner i chokladen och vispa till en fin smet.
Använd sprits och spritspåse och dekorera med godisägg
Kram Lotta
Jättefina bakverk! Själv gav jag mig på att göra en påsktårta igår. Det är så roligt att få vara kreativ och pyssla! 🙂
/Sandra http://kojatillslott.se