Städa hönshus

 
Det blev lite uppehåll så jag fick tid att ut och städa hönshuset. Hönorna och tupparna blir så glada när de får ny halm, strö, påfylld mat m.m. Man hör på deras läten hur de blir glada, tupparna kallar på sina hönor att de ska komma och äta och själva står de och väntar tills de ser att alla hönor fått sin mat. Vilka gentlemän.
 
 
Städa hönshus i vit regnkappa rekommenderas inte 🙂 
 
 
Utanför hönshuset växer mina första stockrosor som jag satt som frön. Hoppas att de frösår sig och kommer nästa år igen.  Älskar stockrosor.
 
 
I år har jag varit duktig och komposterar allt avfall efter hönsen och våra matrester. Det blir en toppenkompost till pallkragarna och så fin jord. 
 
 

Sedan ger mina älskade hönor mig massor av fina ägg varje dag och så glädje i att bara gå där på vår gård och picka gräs.

 
Nu är det bäst jag sätter lite fart här och hoppar i duschen och snyggar till mig så jag inte luktar höna när jag ska till stan …ha, ha
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Städa hönshus”

  1. Vad härligt att ha hönor. Jag skulle vilja ha hönor men min make vill absolut inte ha några. Men den dan när jag slutar jobba kanske det blir några. Min son har nyss skaffat 5 hönor och 1 tupp. Dom är så fina.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *