Jag vill bara säga tack

Foto: Cecilia Möller
Jag har insett att det hänt mycket omkring marknadsföring och sociala medier under tiden Elin varit i sin leukemibehandling i 2.5 år. Fyra årstider har fortfarande lika många besökare om inte mer fast min dotter varit sjuk i cancer och istället för att kunna fota reportage har jag blivit heltidsbloggare/influencer, ett yrke numera. De här åren har jag mest bara kört på. Jag har försökt att ha en harmonisk vardag som möjligt , varit hemma när Elin haft skola i hemmet, haft en lugn vardag på landet, delat mina tankar med er omkring vårt liv och kunnat leva på det. Jag är så oerhört tacksam för det, för ni kära läsare har gjort det möjligt. Vårt liv hade aldrig varit så här bra under Elins behandling. Det är tack vare er som vi har kunnat vara hemma och fått en så bra vardag i allt detta som en cancerbehandling innebär 💗
Men nu när vi är ur bubblan så har jag förstått att jag har missat många intjänade kronor i marknadsföring för jag inte stått upp för mig, för inte orken funnits, tid och okunskap. Jag har liksom halkat efter i 2.5 år och stått kvar och stampat. Fyra årstider är tex. 4:e största bloggen på bloggportalen blogg.se i Norden och 25:e största bloggen i Sverige av proffsbloggarna i Sverige och störst i Linköping. Alla dessa listor får man ta med en nypa salt, men den säger ändå en del vad bloggen blivit idag trots allt som hänt. Företag överallt använder sig av sociala medier och influencer för att marknadsföra sig och vi som är influecer har som uppgift att gallra bland dessa, göra rätt för oss, ta betalt för det och stå upp för detta som blivit ett yrke.
Jag når ut till en massa fina människor som tror på mig, som gillar det jag gör och jag marknadsför tjänster och varor på min blogg för kunna ha detta som ett heltidsjobb som innebär skatt, moms, pension …ja allt som kostar när man driver eget företag. Problemet är bara det har jag inte vågat eller orkat stå upp för mig själv och ta betalt för den nivå jag ligger på. Men nu när jag vaknat ur min dvala så har jag insett att jag har MASSOR att ta tag i. Jag kan inte allt men jag måste ta reda på det, sånt som ni inte ser, men som jag måste bli bättre på. Det är väldigt många människor som tjänat pengar på mig under dessa år för att jag inte haft marknadsmässiga priser och inte förstått mitt värde. I den här branschen som fortfarande är ganska ny och svår så är det ingen som säger att du är värd mer, de betalar så lite som möjligt och skrattar hela vägen till banken.
Nu är Lotta tillbaka i drivet och glädjen igen och jag vill främst av allt bara säga tack. Tack till dig som läst alla år, tack för ni vill dela er vardag och stunderna här på min blogg Fyra årstider. Utan er hade jag aldrig kunnat göra detta och nu lovar jag er att jag Lotta Fotograf & Influenser 43 år gammal med 9 års erfarenhet  ska våga igen att stå upp för mig och tro att jag kan som alla andra och vara en förebild för er kvinnor,  män och ungdomar som vill och vågar driva företag och vara en stolt heltidsbloggare över 40 år.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

30 reaktioner på ”Jag vill bara säga tack”

 1. Det är alltid så svårt att uppskatta och värdera sig själv. Man vill liksom inte känna sig som en egoist.
  Men jag tror att man uppskattas ännu mer när man törs stå upp för sig själv och inte blir någon som går att köra över!
  Krävs dock lite träning, skulle jag tro.
  Ha en underbar lördag! Kram

 2. Hej Lotta!
  Jag tycker så mycket om att läsa Din blogg och tänker fortsätta med det…….Men vilken "resa" Du och Din familj har gjort!Jag kan inte säga att jag förstår hur det har varit,men jag beundrar er mycket!Må så gott!
  Kram från Lena

 3. Heja dej!!!
  Du gör ett fantastiskt jobb och den där speciella känslan din blogg och foton har, genom svåra tider och bra tider, är unik.

  Stor kram 💗

 4. Heja dig fina Lotta! Ja det är inte lätt att ta betalt, något många småföretagare kämpar med. Men du tänker rätt, se vad du åstadkommit under dina bloggår… fantastiskt att kunna försörja sig själv. Har också vaknat av en dvala efter en jobbig skillsmässa och inser de enorma möjligheter som finns för oss bloggare. Jag läser digital marknadsföring och data-analys just för att kunna använda de digitala verktygen på rätt sätt, bara hör av dig om du behöver fråga. Kram och sikta mot stjärnorna!

 5. Älskar din blogg! Dina bilder är fantastiska och inspirerande. Allt har sin tid, nu är det din tur att orka se över din framtid. Jag kommer självklart följa dig!

 6. Hei Lotta!
  Takk igjen for din fine blogg! Gratulerer med din nye lay out! Takk for din ærlighet og åpenhet! Takk for at det du skriver og fotografiene du legger ut er til inspirasjon for meg! Jeg har fulgt deg så å si hver dag siden Elin ble syk. Og jeg beundrer deg og dere for måten dere har taklet denne tiden på. Jeg ønsker deg og dine kjære alt godt videre! Gode hilsener fra Ellen.

 7. Tak for at du skriver ærligt – også om dine tanker omkring det at kunne leve af bloggen.
  Jeg har selv en relativt lille blog hvor jeg af og til skriver sponsorerede indlæg, og jeg er på ret bar bund når jeg skal aftale hvad jeg skal have for indlæggene. Jeg ved nemlig ikke hvad andre bloggere med blogs på samme størrelse kræver.
  Må jeg spørge om du kender andre bloggere som du kan udveksle sådanne erfaringer med? Jeg tænker at det må være vejen frem for os at vi ikke opfatter hinanden som konkurrenter, men som kolleger 🙂
  Tak, igen for en fin blog!
  Hilsner fra Nana

 8. Hej fina Lotta! Har följt din underbara o mysiga blogg i massor av år! Även Insta! Du inspirerar mycket med allt som hör livet till,fortsätter naturligtvis att följa dig i med/motvind 💗💗💗
  Kram Rita

 9. Tusen takk for all glede du gir oss i hverdagen, og for at du deler ditt liv med oss! Har fulgt deg nesten fra begynnelsen og vil fortsette med det! Alt godt til deg og familien! 😍

 10. Läser dig varje dag. Underbar blogg. Såå himla glad för er skull att fina Elin är så bra nu. Fortsätt skriva som du gör. Du förgyller mångas dag. Kraaaam Inger

 11. Slutade följa dig på blogglovin då det blev för mycket annonsering och för lite Lotta, hittar du tillbaka till det genuina så kanske jag kommer åter… gillar dig men inte alla infuencer inlägg.

  1. När man får ett barn i cancer så orkar man inte alltid, det har varit dag för dag och försöka överleva och ha en fin vardag. Jag var tvungen att börja leva på bloggen och då blev det i början mycket reklam för att klara sig och så var jag billig så det blev desto oftare. men nu börjar det blir bättre med tid, jag har höjt mina priser och Elin är inte så sjuk så jag har tid. Hoppas du slipper leva i sånt helvete Carola som vi hade ett tag. Kram Lotta💗

 12. Hej!

  Så härligt. 😃👏🏻 Tack själv, följt dig länge nu. Så roligt att få följa utvecklingen.
  Jag har själv en dröm att kunna ha sociala medier och vara influencer som en del av en inkomst.
  Vad är dina bästa tips? För att komma igång och för att nå ut till företag? Om du vill dela med dig?
  Tack sålänge! 😊
  Kraam / Mikaela 😍

 13. Bra Lotta !
  Jag är i samma sits som dig.
  Jag är utbildad frisör och när vår dotter blev sjuk så öppnade jag salong i anslutning till hemmet, jobbade då väldigt mycket på kvällar, helger , för att ha kvar mina kunder så hade jag väldigt låga priser och menade att jag slapp dyra lokalkostnader mm.
  Nu ett antal år senare så inser jag att jag är mer än hälften så billig som andra frisörer i samma stad som mig, jag har otroligt dålig lön, min pension ska vi inte prata om.
  Hursomhelst så har jag nu höjt upp mina priser och känner ett lugn i min kropp, känner mig inte så stressad pga ekonomin och kan ta det lugnare med varje kund och behöver inte stressa för att boka in så tajt för att överhuvudtaget gå runt rent ekonomiskt.
  Genom åren har ju allt annat blivit dyrare och mina produkter har nästan knäckt mig när det varit dax att betala fakturor.
  Jäklar så snäll, naiv, rent ut av dum skulle jag vilja kalla mig själv.
  Många kunder har bara varit possessiva till höjningen men så finns det dom rötägg som bara gnäller och Int e överhuvudtaget bryr sig om hur jag fixar min ekonomi.
  Så heja heja dig Lotta, ingen vill jobba grattis alla vill få en bättre inkomst och framförallt så vill man inte känna sig utnyttjad.
  Ha det gottt!

 14. Hej Lotta!
  Första gången jag kommenterar fast jag ofta läser din blogg. Jag gillar att du fortfarande trots reklam och samarbeten som du ju måste ha för att gå runt, har behållt ditt berättande och bilder, du väver in reklamen på ett bra sätt. Vissa bloggar blir tyvärr sämre då det bara annonseras och sker utlottningar till höger och vänster. Det bloggen har handlat om från början försvinner och dränks i alla Elloskläder och prylar. Hos dig finns allt kvar. Bra jobbat!!
  Kram

 15. Jag är så imponerad att du lyckats hålla så hög kvalitet på bloggen trots allt ni varit med om. Fina, inspirerande bilder och projekt och ärliga texter. Förstår att det gett dig bättre möjligheter att vara med din dotter, det måste ju kännas så skönt!
  Jag har hamnat i, inte samma men lite liknande situation, min man fick tyvärr beskedet cancer i somras. Jag jobbar ju också hemifrån och det har verkligen varit guld värt den här tiden att kunna styra dagarna själv och prioritera familjen när det behövs som mest.
  Ser fram emot att läsa och inspireras av hur du tänker din framtid nu när du får mer tid och energi igen. (Inte för att du på något sätt verkat energilös på bloggen;) ).
  Kram Camilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *