Cancerbehandlingen är avslutad, allt är klart nu

 
 
 
Vi är på väg hem från Sunne min mamma och jag när det där meddelandet kommer som man väntat på. Eller vi har väntat på den där speciella dagen då allt är över, även tabletter ska slutas äta och allt är helt slut. Idag blev den dagen. Idag avslutas Elins leukemibehandling och efter 2 år 5 månader och 5 dagar är det klart. Det känns fantastiskt. Är det verkligen sant?
 
Elin har varit mycket sjuk sedan mars då hon utvecklade en allergi mot sin cancermedicin och varit svullen, svårt att andas, haft eksem, trött, prickar osv så man väljer nu att avsluta några veckor för tidigt och Elin mår redan bättre då hon inte ätit tabletter sedan i fredags. Allt annat som röntgen på hjärna och ultraljud på hjärtat osv är bra. 
 
 
Elin 16 år, några månader senare får hon leukemi
 
 
 
Nu börjar en ny tid med täta återbesök första året och sedan varje år så länge Elin lever om jag inte minns fel. Risken för återfall kommer alltid att finnas och är som mest farligt första året, men vi har siktet inställt på att leva och fånga dagen för aldrig tidigare i livet har man lärt sig så mycket. Vi vet vad vi klarar av och vad livet verkligen går ut på. 2022-10-25 kommer Elin bli friskförklarad. 
 
 
 
Den här resan har varit lång och krokig men kämparglöden har alltid funnits. Elins egendesignade kämparlykta för Majas Cottage och barncancerfonden finns nu i butikerna och 50% går till barncancerfonden. Dessa lyktor brinner nu här hemma för Elin och alla som kämpar med sin cancer. 
 
Livet med cancer när det pågår kan kännas lång och svår, men på nåt sätt blir sekunder minuter och minuter blir dagar och dagar blir år. Hjärnan är fantastisk som går vidare. Jag minns knappt allt det tunga och cancer ska få fortsätta bo hos oss men vi ser den med kärlek. 
 
När det är som svårast så fanns det bara ett alternativ och det var att ge cancer ännu mer kärlek och glädje. För oss blev humor ett sätt att överleva, för Elin har det varit att inte gnälla i onödan, att ge det som är bra ännu mer energi istället för att lägga fokus på det som inte är bra, att leva dag för dag, att se det stora i det lilla om det så bara var att hon orkade sitta upp en stund en dag. Allt för att ge cancer goda tankar och allt som den inte vill ha. Elins ord under cancern har varit ”You are beautiful just the way you are” för alla de gånger hon har tittat sig i spegeln och inte känt igen den tjejen. Då var orden en påminnelse att hon finns där inne, cancern bara lånar hennes kropp ett tag. 
 
 
You are beautiful just the way you are älskade Elin. 18 år nu och en cancersurvivor.
 
Äntligen ska din kropp slippa alla gifter som gjort dig frisk, så tacksam, så glad. Tack alla ni som varit med oss och kämpat 💗💗
 
Kram Lotta, Elins lyckliga mamma 
 
 Mer om hela Elins cancerresa kan du läsa här om du scrollar neråt
……………………………………
 
Uppdaterad info, här finns tex. lyktan 
 
Elins kämparlykta finns att köpa i många av Sveriges butiker men på bloggen samarbetar vi med Louise Interiör som har lyktan {Slutsåld} och Sprudla som säljer lyktan {slutsåld} Stort tack till Majas Cottage som gjort detta möjligt, på deras lager är den också slutsåld. 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

49 reaktioner på ”Cancerbehandlingen är avslutad, allt är klart nu”

 1. Sitter här och läser och blir rörd och glad på samma gång kan bara säga heja Elin och hela din familj önskar lycka till och bara allt gått i livet till Er alla det är ni värda.
  Bamsekram till er alla

 2. Är så tacksam att ni delat den här resan med oss läsare. Vår familj har också gått igenom/ är i en svår kris av ett annat slag och ni har hjälpt oss så mycket! Jag har hämtat kraft och inspiration av hur ni kämpat och vilka val ni har gjort i att hantera alla känslor som finns. Livet pågår varje dag, och vi ska fylla det med vad just VI behöver. Tack till er alla!!!

 3. Så underbart för er! Som läsare sedan långt innan Elin blev sjuk så gläds jag med er eftersom jag följt er under hela tiden.
  Jag har ofta förundrat mig över ert mod, er styrka och ork att finna glädje och detta är er så väl unnat!
  Kudos till Elin som kämpat mot monstret under de kanske sköraste åren i livet, gymnasietiden! Och även till dig Lotta som delar med dig, av sorg, klokskap, kärlek och livsglädje! Ni är sanna inspirationskällor! Stor kram till er ❤️

 4. Att äntligen få de där orden, behandlingen är slut, kan bara gissa mig till den känslan när ni fick höra det… Så alldeles underbart det måste vara!! Varma kramar till er😍

 5. Finner inga ord över hur otroligt starkt ni tagit igenom er hela behandlingen. Så skönt för Elin att äntligen äntligen få slippa all medicin! Underbar läsning 🙂 stor kram till er alla!

 6. Åh så härligt! Vad skönt för er. Som ni kämpat! Känner er ju inte egentligen men har följt hela resan här. Blir tårögd när jag läser. Kramar till er ❤️

 7. Underbart att höra! Beundrar dig och din familj som har kämpat så. Din inställning till livet och tillvaron har hjälpt mig att försöka orka igenom dagarna det senaste året. Min älskade lever med en hemsk diagnos.
  Stort lycka till och många kramar.

 8. Jag har just idag hämtat ett paket med två av Elins underbart fina lyktor. Beställde dem för ett bra tag sedan och blev så glad när de kom idag.
  När jag nu läste vad du skrev kändes det ännu mer fantastiskt att jag fick dem just idag.
  Många kramar till hela din familj. Kommer alltid att tänka på er när jag tänder de vackra lyktorna. ❤️

 9. Grattis o väl kämpat av er alla.tack för att du delat så naket och fint så att vi läsare fått följa er resa och jag har lärt mig mkt , kram

 10. Jag tänkte just på Elin och er och om behandlingen är avslutad! Så fantastiskt mycket mod och kraft ni har och haft och jag önskar er all lycka och glädje och så en toppenvistelse i Stockholm under höstlovet! Allt gott till er!

 11. vad underbart Elin har inga symptom längre på sin svåra sjukdom, och jag håller tummarna ända till 2022 givetvis, ja alla borde köpa den lyktan och bli månadsgivare till barncancerfonden, men jag vurmar också för diabetesfonden för barn
  Elin ger också så mycket hopp till andra svårt sjuka, att det går att komma tillbaks

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *