Periorbital dermatit

 
Idag har jag inte hunnit kika in till er förrän nu, vi har varit på sjukhuset jag och Elin och äntligen fick vi komma till hudkliniken för att undersöka vad Elin har i ansiktet. Hennes medicin/behandling som är avslutad har utlöst Periorbital dermatit och Elin har fått hela ansiktet fullt. Det var 10 läkare som titta på henne idag så nu får vi hoppas hon kan bli bra nu. Det är en inflammation i huden och antibiotikakräm i 3 månader ska förhoppningsvis hjälpa. Så skönt att vi äntligen kunnat utreda det, även om det kommer ta tid innan det försvinner. 
 
Nu är jag redo för fredagsmys. Tända ljus, hälla upp ett glas bubbel och bara mysa. Det har har hänt många bra saker sista tiden för mig för jag aktivt jobbar på att förhandla mer omkring de företag som vill synas hos mig och de jag vill jobba med i framtiden. Har bra grejer på gång och känner mig så glad. 
 
Ta hand om er bästa!!
 
Kram Lotta
 
💗
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Periorbital dermatit”

 1. Vill bara tipsa!
  Jag har haft samma besvär med huden som Elin. För mig blev nyckeln till att det läkte att ta bort alla mjölkprodukter. Inget laktosfritt, ingen ost. Jag är fortfarande helt mjölkfri men det är säkert individuellt. Det kan gå bra att introducera sedan när huden är bra. Hälsa henne att det kommer bli bättre! Kokosolja att varva med antibiotikacremen var bra för mig. Kokosolja är antiseptiskt. Ha en fin helg!!

 2. Gokväll på er! Jag fick samma i sep. Halva ansiktet fullt med utslag. Speciellt vid näsan kinderna och hakan. Jag fick antibiotika och en kräm jag skulle ta i sex veckor, så nu är allt borta. Men det tog alla sex veckorna faktiskt. Så det kommer snart bli fint i ansiktet igen.

 3. Tror ni menar Perioral Dermatit. Jag har också fått det återkommande…. Be omTetralysal som är en antibiotikatablett så är Elin kvitt problemet på cirka 10 dagar…..
  Kram

 4. Lilla snuttan…man tycker det kunde räcka nu!
  Skönt att ni i alla fall fick veta vad det är..
  Kram fina vän och ha en underbar kväll…själv motar jag bort sjukan jag har med ett glas rött framför brasan..;)

 5. Åh det där får jag också en släng av då och då runt mina ögon. Inte superkul, men antibiotikasalvan brukar fixa det där. Så hoppas det hjälper Elin snabbt.

 6. Åh det där är så jobbigt! Har haft det de senaste 3-4 åren, och en släng när jag var runt 20. I första fallet var det täckande smink som framkallade det, och andra omgången nu kortisonsalva i ansiktet (så undvik kortisonsalvor sedan så det inte triggas tillbaka). Verkar komma lätt om man haft det innan. Har nu ännu en läkartid för detta. Första gången fick jag en dunderkräm som funkade SÅ bra, men vet inte vad den hetter. Andra gången en 6-veckors tablettkur, sedan var det tillbaka igen. Suck 🙁 Vad heter antibiotikakrämen ni fått? Skulla gärna också vet vad din läsare ANNA ovan fick för kräm? Men kan inte kommentera på hennes kommentar. Hoppas det blir bra, kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *