Biscotti med mandelmjöl

 
 
Det var lite efterfrågan på recept med mandelmjöl, så här kommer ett recpet på biscotti med smak av citron och choklad. De här är väldigt smarriga till fikat.
 
Recept från tidningen buffe
 
6 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100 gr hackad mörk choklad
finrivet skal av en citron
50 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2ägg
 
 
  1. Blanda mandelmjöl, bakpulver, hackad choklad och citronskal i en bunke.
  2. Vispa smör och socker poröst i en annan bunke.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, i socker- och smörblandningen och vispa runt. Blanda ner i mjölblandningen till en deg.
  4. Forma degen till två längder (för 30 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175°C i 30 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
  5. Skär längderna i sneda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåten och grädda vidare i 125°C i 15 minuter.
Kram Lotta
 
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Biscotti med mandelmjöl”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.