Jag vill stötta henne och vara positiv så jag måste göra det jag mår bra av

Hon har nyss vaknat och orkar inte skolan. Förkylning i 5 mån, svullnad i kropp och ansikte, ont i halsen och rinnande näsa lika länge gör att Elin är trött. Energin är inte så hög och ingen skola. Det är inte meningen att jag ska dela allt som händer omkring Elins behandling längre men de här månaderna påverkar mig, påverkar mitt liv och det jag delar med er så jag måste få skriva. Inte om Elin utan om mig. Elin måste ha sitt liv och sina tankar för sig själv.
På morgonen när jag vaknar måste jag varje dag pusha mig att komma igång. Att jobba hemma är det bästa jag vet, det och att göra reportage har varit och är min glädje men nu när Elin varit sjuk så har jag varje dag fått hitta på saker att göra här hemma och dela med er. Vissa dagar har jag haft mycket att göra, saker jag kan göra i min trädgård, på huset , jobb till bloggen och så bilder som ska fotas till företag och till Tyskland men ibland har jag inte vetat hur dagen ska se ut. Ska jag orka ur sängen? Man hittar inte vad felet är med Elin, varför hon är som kronisk förkyld och svullnad som hon avskyr. Att inte få se ut som man vill och inte orka göra saker tar hennes glädje och även min. Vi har gjort massor av undersökningar och tagit prover men inget visar något , tack och lov. Snart väntar röntgen på hjärta och hjärna.
Jag vill stötta henne och vara positiv så jag måste göra det jag mår bra av för att kunna ge. En tjejhelg i Skåne som var underbar för själen,  igår startade jag min träning igen med x-fit 2 dagar i veckan. Jag ska försöka få rörelse i mitt liv så mycket jag kan. Att jobba aktivt och att ha driv ger mig också massor energi. Jag älskar ju vara igång, ha bollar i luften osv men allt är inte så lätt. Jag är inte utmattad längre, har haft tendenser till det. Jag blir trött av att åka till stan eller vara i stora folksamlingar men annars går det bra.
Nu är jag inne i en spiral och känner glädje i allt det tunga. Vi kämpar tillsammans, min man oroar sig såklart också. Vi ringer till varandra, skriver meddelande , vi kramas, gråter och kämpar på. Vad är det som gör Elin sjuk? Känslan nu är detsamma innan vi visste att Elin hade leukemi. Oron som vill sätta sig överallt och ”cancerdjävulen” som vill ta över din hjärna. Men jag har lyckas vända det. Jag mår bra och dricker mitt kaffe i sängen och tänker att det här blir en bra dag. Nu har jag hunnit massor och ska ut och fota bilder till olika företag. Jag måste välja glädje för att orka, även om jag gråter en del men mest väljer att skratta.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

13 reaktioner på ”Jag vill stötta henne och vara positiv så jag måste göra det jag mår bra av”

 1. Ja du Lotta… nog kan man känna att det bara kan vara nog nu…
  Till mig sa de ungefär så här: "Immunförsvaret är så kört i botten, så det är som at börja om från början, med en bebis immunförsvar"
  Så antagligen kommer Elin var ainfektionskänslig ett bra tag framöver, men visst vill man veta vad det är och vad man kan göra..
  Hoppas verkligen verkligen att Elin får må bättre snart nu <3
  Varm kram Anna
  Underbara bilder som alltid hos dig <3

 2. Hallå vännen..
  Ni är så starka allihop om man förstår nog egentligen int ehur ni orkar…även fast du skriver hur ni gör det..
  Det är olustigt att de inte hittar något och orättvis att hon ska behöva ha det så här efter allt hon gått igenom. Lilla Elin…
  Snart snart vänder det ska ni se <3
  Ni finns i mitt hjärta varje dag…
  Vilken underbar helg du haft och det är faktiskt balsam för själen..
  Att få skratta och vara glad, umgås med fina vänner och int minst vistas i fina miljöer…Anne har det otroligt vackert där nere…

  Ta hand om er gumman!
  Kraaaam

 3. Hej!❤️
  Oj vad det tär även på de runtomkring när någon blir sjuk i familjen. Borde räcka mer än väl nu! Jag tänker såhär som den lekman jag är..Kroppen har varit med om så mycket och nu är ni nära mål. Tror du att kroppen/immunförsvaret då lite som "klappar ihop" ett tag innan den bygger upp sig igen?
  En tanke men bra att ni kollar upp. Stor kram 🙏😘

 4. Hon kan inte ha utvecklat en allergi under behandlingen o är extra känslig för tex katten? Jag önskar så att det vänder o att hela familjen får må bra. Kram❤️

 5. Hej Lotta!
  Jag blir så ledsen för Elin och er alla. Tänkte bara dela med mig av "förkylnings-erfarenheter". Virus kan vara fruktansvärt eländigt och segdraget, sitta i hur länge som helst nästan. Vi i vår familj har haft två år nästan med långa förkylningar som inte riktig vill ge sig. Började med att min man kom hem med en influensa som gav mig en öroninflammation, och sen höll i sig i nästan 6 månader. Sen efter det så hoppar varenda liten förkylning som kommer på mig(oss). Idagens läge(med t.ex allt resande som sker runt globen) så kommer vartenda litet virus till oss på ett helt annat sätt än förr. Man blir ju tyvärr inte immun mot virus, och de muterar dessutom lite hela tiden så då får man det på nytt om och om igen.
  Då kan man ju tänka sig hur det blir för någon som fått sitt immunförsvar nedbrutet, som Elin…
  Jag har ju under vår långa sjukperiod varit i kontakt med sjukhusvärden, och de sa att det har varit VÄLDIGT mycket olika virusar i omlopp de senaste åren.
  HATAR förkylningar och virus, det kan vara mycket tuffare än vad många förstår. "Det är ju bara en liten förkylning" har många som devis.
  Hoppas hon blir bättre snart, man är ju så rädd om sina små(stora) ungar…
  STOR KRAM

  Då kan man ju tänka sig hur det blir för en som har fått sitt immunförsvar nedbrutet som Elin….

  1. Hej, det är tyvärr inte virus som Elin har. Detta hade varit väldigt skönt om det varit så enkelt . Det är mer komplicerat än så när man har cancerbehandling , vi hoppas att läkarna snart ska veta. Kram Lotta 💗💗

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *