Hönsen får vara ute igen

 
Nu får hönsen gå ute igen och risken för fågelinfluensa och ha hönsen inomhus har ändrats, det är ju härligt! Att få sitta och titta på höns är ren glädje. De härliga individer med sina speciella läten. Igår hämtatde jag in 14 ägg på två dagar så nu är de på g att värpa igen. 
 
 
Idag ska jag städa lite och fixa inför mina gamla bloggtjejer från Örebro och Linköping kommer. Nu är det dags för massor av skratt och bubbel.
 
Ha en härlig dag och här ska det bli lite värme säger de…
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Hönsen får vara ute igen”

  1. Så skönt för hönsen att komma ut igen !
    Visseligen har jag en stor utegård till dem fast det är ju såklart härligare att få gå i trädgården ♡ Ha en skön dag !

  2. Så mysigt med höns! Härligt nu när de får gå ut också. När vi flyttade hit hade tidigare ägarna haft många höns, så det fanns ett stort hönshus med två stora fönster och jag tror att det är 14 reden, minns inte exakt nu. För ett och ett halvt år sedan började jag och döttrarna städa upp i det utrymmet, och då kom hönssuget… Planen var fem hönor och en tupp. Nu har vi kläckt fram kycklingar och två hönor ville själva ruva på sina ägg, så plötsligt har vi ganska många fler 😉 Vi började med Orpington och Isbar (som värper turkosa ägg), men när jag såg bild på Brahmor i färgen Lemon Pyle blev jag så kär att vi har flest av den rasen nu. Jag älskar fåglar och det känns så bra att gå ut och hämta in ägg från höns som trivs och har det bra, och som man vet har fått bra mat. Tack för att du delar med dig av vackra, inspirerande bilder i en fin blogg 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *