Måla pallkragar eller odlingslådor

 
 
Å vad jag känner mig nöjd nu när färgen kommit på mina odlingslådor. Jag har velat lite vad jag ska måla dem i men denna blev perfekt. En timmergrå färg från Falu rödfärg för träfasad. 
 
 
 
 
 
Min man hade koll på att det var en nyhet och eftersom våra hus är i Falu rödfärg så vill vi helst måla med det. Men nu blev det timmergrå istället för rött och jag tycker det är snyggt när det bryter av men ändå inte sticker ut för mycket mot naturens färger. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska färgen torka i 48 timmar och sedan ska jag måla en gång till. Superlätt att måla med Falu färger. Oljefärg och jag vi funkar inte så bra ihop för jag får mer färg på mig än på det jag målar, men detta är den färg jag klarar av. Min man är annars grym på att måla snyggt med oljefärg. 
 
Nu ska jag ut och vattna och göra allt annat som jag borde hinna med. Visar mer bilder en annan dag när jag kommit lite längre. Måste hämta mer sten igen till den där väggen som jag bygger och få ner mitt äppleträd i marken men imorgon blir det frissan så då får köksträdgården vänta.
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Måla pallkragar eller odlingslådor”

 1. Klockrent val av färg mycket snyggare än , samma färg som huset tror att växterna gör sig vackrast till det grå dessutom ! Mycket snyggt får 🌟🌟🌟🌟🌟

 2. Vad fint med den grå färgen som matchar stenmuren. Nu får orangeriet glänsa i rött utan små röda "kluttar runt omkring sig som stör synintrycket. Kan riktigt se vad fint det kommer vara när det växer grönsaker och kan jag tänka mig slingrande krasse från någon låda också.

 3. Vad snyggt det blev! Tror också att rött blivit "för mycket", det här är så fint mot naturen, sten (gillar sten:-) och mot vita trädgårdsmöbler! Helt perfekt! Bara sett svart förut av Falu"röd" men då vet jag att grå finns. Fint ni får och har!

 4. Så JÄTTEFINT!!! blir så inspirerad av din blogg och dina vackra bilder!
  Undrar hur ni byggt det lilla "spaljetornet" som också fått den fina grå färgen? Och hur sätter ni fast det i marken?

  1. Det är min man som gjort den av spillvirke. Han satt ihop tre långa först och sedan mätt och satt fast de mindre pinnarna. Den är inte fastsatt ännu för den ska sitta ingen rabatt så det får vi lösa senare. Kram Lotta

 5. Jättefint! Jag undrar vad ni använt för virke till odlingslådorna och vad ni har för mått på dem?
  Tänkte jag kunde få lite användbara tips då det ska bli liknande hos oss till våren? Tack på förhand! Helena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *