Gäster, enkel paj och finfrukost

 
 
Hade en så trevlig kväll igår med några av våra närmsta vänner, en barndomsvän till min man och hans familj. Mycket god mat blev det. Det blev grönsaker på plåt i ugnen med kolrot, palsternacka, potatis, sparris, majskolvar och morötter. Sedan gjorde vi sallad, tzaziki, grillad halloumi, grillade dadlar med bacon och grillad kyckling och fläskfile. (Min tröja är flera år gammal från Memelie.)
 
 
 
 
 
 
Till efterrätt gjorde han paj min man. Han gör en jätteenkel och god paj. Smörar formen sedan i med bären den här gången blev det hallon och jordgubbar i en och i den andra äppelklyftor. Sedan gör han en röra med lika delar socker och mjöl beroende på hur stor formen är som han strör på så det täcker bären. På äpplepajen tog han även lite rörsocker och så kanel och hyvlar på smör på hela formen.  Sedan i ugnen på 220 grader tills de fått fin färg. 
 
 
 
Nu ska vi ha helgfrukost, då vi alltid dukar lite fint och har lite extra av allt. Sedan ska vi bygga odlingslådor och sätta upp staketet som är nymålat. Vi får se vad vi hinner och ikväll är det x-fit. Sedan har vi massor mat kvar så till lunch blir det samma mat som igår.
 
 
 
Ha en fin dag!
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Gäster, enkel paj och finfrukost”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *