5 dl mjölk
50 gr jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk kardemumma
875 gr vetemjöl (ung 14-15 dl)
Fyllning
100 gr mjukt smör
3/4 dl socker
2 msk kanel
1 uppvispat ägg & pärlsocker
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten, samt resterande ingredienser. Kör i maskin 3-5 min. Jäsa under bakduk 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till avlånga kakor, ca 25×50 cm. Den ena daegen blev i form och den andra degen blev kringlor hos mig. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär i lagom stora bitar. Lägg i ungsfast form eller forma som kringlor. Jäs under badduk ca 30 min. Pensla bullarna och strö på garnering. Kringlor hos mig 225- 250 grader i ugn 5-8 min, Bullar i form 200 grader ca 20 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Vilka härliga äppelbilder och bullar kan jag längta efter. Inte LCHF precis ju.. Jag brukar göra äppelkaka med mandelmjöl, gott det också. Kraaam pia
Nej jag bakar aldrig lchf, om jag fikar vilket jag gör sällan så äter jag vanligt bröd. Dessa bakbilder idag är för reportage i Tyskland också, men jag visar lite här också. Ha det bra. Kram Lotta
Men gu så gott!! Måste testas! 😛
Mums, så mumsigt! 🙂
Så gott, man längtar efter bullar. Du tar så många fina bilder.