Favoritbutiker i Linköping

 
 
Jag får ofta mail och frågor om vad jag har för favoritbutiker i Linköping. Så häng på, vad jag går och gör en dag när jag har bara mys. Det är inte alltid jag handlar, utan mest bara inspireras. Jag börjar ofta dagen på p.a.u.s, idag blev den en skön kroppsbehandling med en del massage. Jag bokar en behandling i månaden för det kan jag unna mig nu, behöver mer massage framöver för jag är stel över axlarna.
 
 
P.a.u.s ligger i Ekoxens lokaler och där brukar vi också ta frukost på hotellet. Har redan bokat in behandling till dagarna före jul då jag och mannen brukar ta en dag tillsammans. Då börjar vi med frukost på hotellet och sedan massage. Kan rekommenderas. 
 
 
När man går från p.a.u.s in till stan så tar man alltid vägen genom trädgårdsföreningen. Trädgårdsföreningen är en park i Linköping som fylls av massor av folk helst på sommaren men är vacker året runt. Det bjus även på bra lunch i tropikhuset och en av Linköping bästa blomsteraffärer.
 
 
 
 
 
I trädgårdsföreningen ligger en av mina favoritbutiker som har utvecklats senaste året och blivit såååå fin. Linköping trädgårdshandel heter butiken och här handlar jag ofta blommor om jag är i stan. 
 
 
 
 
 
 
Äntligen har Linköping fått en blomsterbutik som har det där lilla extra som inte funnits tidigare. Här känner man att de lägger energi på att hitta lite annorlunda blommor som varvas med lite inredning. Hit måste ni gå om ni är i stan. Så mycket fint, lägg Linköping Trädgårdshandel på minnet. 
 
 
Sedan går jag vidare till E-teak , här inne finns tex. Bruka som jag tycker om. Idag har jag beställt mitt fina soffbord som jag hoppas hinner komma till jul. På fredag kommer sofforna. Spännande. 
 
 
När jag är i Linköping så går också gärna in och köper ostar på Norins, det finns två butiker nu men jag väljer fortfarande den gamla butiken. På samma gata ligger också Fiskbutiken som har mycket goda luncher och så massor av god fisk. Där finns även en delikatessbutik och brödbutik. 
 
 
Efter ostbutiken blir det en runda i Filbytergallerian. Där finns tex. Lexington som har så mycket snyggt. Kul att bara gå in och titta. I samma galleria ligger även Pinkroom som är Elins favorit och tex. Gant. Jag går alltid in en runda i Espritebutiken. Älskar deras kläder. 
 
 
Så går vi vidare till några mer av mina favoritinredningsaffärer. Först besöker jag snygga Esq. Här finns sjukt mycket fint. Håll i plånboken Lotta. Så många villhagrejer och trevliga ägare. 
 
 
 
 
Esq har alltid så snygga skyltfönster. Blir alltid jätteinspirerad när jag går in där och det finns alltid något att handla. En superbra presentaffär om man ska bort. 
 
 
Hittade flera kuddar som jag kan tänka mig spana in igen. 
 
 
På andra sidan gatan ligger 200kvadrat. Där är jag ofta och köper mitt porslin Matteus. De säljer också många snygga stilrena inredningssaker som är poulära på nätet som tex. klong. Det har blivit mycket bättre senaste åren med Linköpings inredningsbutiker, de har lite olika inriktning vilket är en fördel för oss som besöker stan.
 
 
På samma gata ligger Hilke design som jag aldrig tidigare besökt, men även där massor av snyggt. Hilke har lyckats bra i sociala medier och säljer mycket genom fina bilder på instagram. Kolla in dem där vet ja. 
 
 
Sedan är det dags för lunch och en liten paus på Cafe Ciocoolata , där man kan ta vegetarisk eller något annat gott. Älskar deras luncher. 
 
 
 
Så då går vidare in på Gränden och tittar in till Newport. Lite av den stilen som jag kommer ha i vardagsrummet. Älskar de där stora unorna och vaserna i blått. Där finns också massor , massor snyggt. Kollar också ofta in Johnells.
 
 
Jag avslutar dagen hos min vän Thess på Tebladet där jag köper kaffe och krydda som jag inte klarar mig utan. Här hänger jag ofta och helst till jul. En liten butik som fylls till bredden framåt jul då människor älskar att köpa god choklad, te och kaffe m.m.
 
Innan jag ska till bilen så smiter jag också in på Cafe Chocolat och tar en latte. Här har jag och Elin hängt en hel del när hon var sjuk. Tycker om att sitta där och bara mysa. 
 
 
Så detta är ett urval av de butiker som jag ofta besöker. Jag tycker också om att besöka min vän Helenas butik Medmera som har pyssel i Tannerfors, eller min väns Louise skönhetssalong Ellens salong som jag inte har fotograferat idag. Jag går också ofta till Åhlens och alla de där vanliga butikerna som Bikbok, H&M, NewYorker osv men de har jag inte fotat för de finns ju nästan i varje stor stad. 
 
Om du nu kommer till Linköping så tycker du inte ska missa gamla Linköping, Tannefors sluss eller Bergs slussar. Brunneby musteri är också ett mysigt ställe och så finns det många fler fina platser och butiker som jag missat. Så hoppas ni gillade lite tips på mina favoritbutiker i Linköping om du är sugen på lite shopping eller inspiration. I Linköping finns också stora varuhuset Tornby, men dit åker jag inte så gärna för jag gillar inte stora gallerier. Nästa gång ska jag besöka Tranås och göra en lista där ifrån. 
 
Kram Lotta
 
…………………….
 
Mer inspiration från butiker hittar du här om du scrollar ner
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Favoritbutiker i Linköping”

  1. Ja men det här var ju toppen Lotta!! Som nybliven Linköpingsbo ( då o då) får jag ju massor av bra tips här … lunchen på fiskbutiken ska ja absolut prova nästa gång och så tips på mysigt café 👌Älskar oxå att gå å strosa i fina inredningsbutiker utan att nödvändigtvis handla . Ha det gott , kram Anna

  2. Så fina bilder du tagit,har en dotter som bor där men oj vad vi har missat mycket.blir ju mest IKEA när vi är där.men nu ska det bli annat att se./tack för en mycket blogg.Britt

  3. Ååh så mycket fint du har omkring dig! Tack för alla fina tips! Har ju en bit till Linköping, men nån gång ska jag väl ha vägarna förbi.Jag tycker så mycket om din halsduk/schal på första bilden! När/var/hur har du införskaffat den? Ha en fin torsdag! Kram / Ingrid

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *