Att längta till alperna

Samarbete med Lionalpin
 
Jag har en dröm och det är att åka till alperna och åka skidor. Vi har pratat om det i flera år och var på G att boka innan Elin blev sjuk. Jag tycker det ser så underbart ut att få sitta på en alptopp och sola sig, äta en bit mat och dricka ett glas bubbel. Vi har börjat prata och planera inför årets skidresa, men är osäkra om Elin kommer orka åka till alperna med de stora långa backarna men drömmen finns fortfarande där. Än så länge har jag och barnen bara varit i svenska fjällen och det har varit bra det med. 
 
 
Har ni varit i alperna så kom gärna med tips. Vilket land har ni varit i, vilken skidby,  vilket hotell har ni bott bo. Vad har varit bra och dåligt? Hur är det att resa med skidutrustning osv? Jag har ingen erfarenhet alls. 
 
Min man vill åka till Livingo, någon som har varit där? Lion Alpin har tex. resor dit här . Jag började åka slalom i vuxen ålder och är helt såld på det. Det är underbar grej att göra som familj. När jag var liten så var det inte lika vanligt men nu när man är i fjällen så så ser man att det är många människor som åker slalom. Det är så härligt!!
 
 
Jag hoppas verkligen vi kommer iväg i vinter. Förra året kunde Elin stå på skidorna nedför backen i två åk och i år är hon starkare. Men drömma är gratis och någon gång kommer vi säkert iväg.
 
Vad drömmer du om för resmål på din skidsemester?
 
Vill du också drömma om skidresa och hitta inspiration så finns det  HÄR 
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Att längta till alperna”

 1. Italien är helt suveränt. Har inte varit i Livinio utan i Canazei och Cervinia. Skidåkningen och skidsystemet är klart bäst i Canazei och bergen i Dolomiterna är en upplevelse i sig. Cervinia som by var mysigare, men skidåkningen var bättre i Zermatt som man kunde åka över till och som ingick i systemet. Lion alpin är en bra researrangör med engagerade reseledare.
  I år hoppar vi Italien och testar Andorra istället. Det går direktflyg från Linköping så det ska bli skönt att slippa åka upp till arlanda.
  När det gäller att ta med sig skidutrustning så har det funkat bra, det blir ju en del att bära (köra på vagnar) men det är skönt att ha med sig sina egna grejer. Något att tänka på kanske om ni åker i vinter och Elins ork inte är på topp ännu… är att kolla så att transferbussen går ända fram till hotellet, ibland (typ Cervinia) blir man avsläppt mitt i byn och får sedan ta sig till sitt hotell gåendes (om man inte bor uppe i backen, då blir man hämtad).
  Hoppas ni kan ta er till Alperna, det är så härligt.
  Har man varit i alperna på skidsemester så är det svårt att tänka sig att åka till Sälen igen. 😉
  Älskar att susa lite lagom fort nerför lååånga backar och sedan ta en ägglift eller sittlift till nästa backe. Kram!

  1. Å vad härligt det låter. Vi får se om det kan bli Alperna i år. Vi ska till New York i maj också, men man kan ju alltid längta och hoppas.Kalle har suttit och kikat ikväll och jämfört priser. Kram Lotta

 2. Hej!
  Livingo är kanon,långa goa backar hyfsat billigt & mysig by. Vi åker buss funkar jättebra med skidutrustning och övrig packning . 2015 var vi där 6 av 8 dagar med strålande sol, blå himmel och perfekta backar. Inga ankar liftar att bli trött i benen av / Marika förskollärare &hobbyfotograf 🤓

 3. Italien är helt suveränt när det gäller skidåkning och inte att förglömma god mat och dryck, som är en stor del av resan i vår familj.
  Vi har inte varit i Livinio utan i Canazei och Cervinia. Skidåkningen i Canazei är enligt mitt tycke bättre och det är ett större skidsystem. Sedan tyckte jag att Cervinia var mysigare som by. Lion alpin är bra som researrangör, med engagerade reseledare som dök upp på hotellet varje morgon till frukosten. Kan varmt rekommendera Italien.

  I år ska vi testa något nytt… Andorra, med direktflyg från Linköping. Det ska bli spännande med nytt resmål och samtidigt slippa åka upp till Arlanda.

  Hoppas ni kommer iväg till alperna, det är så härlig skidåkning. Kram!

 4. Hallå vännen..
  Åååå..
  Vet du vi har också drömt om alperna i så så många år..
  Å i somras på tåget på väg hem från Göteborg bokade vi äntligen den där resan tillsammans med ett annat par så i Mars 2017 drar vi till Les deux alpes i Frankrike….;)
  Det ska bli heeeelt underbart!
  Ses snart..;)
  Kraaaam

 5. Jag kan varmt rekommendera Ischgl som ligger på gränsen mellan Österrike och Schweiz. Ett väldigt stort system med många backar för både de mer erfarna och mer nybörjare. Vi har bara bilat ner så jag vet inte hur det är att flyga ner. Där finns gott om hotell i stan men även i byarna strax innan och efter. Mitt favoritsystem nere i Alperna!

 6. Jag har åkt skidor två gånger i mitt liv och detta har gjorts i Val Thorens i Frankrike. Har ju inget att jämföra med men vi har haft två helt underbara resor dit. Den första resan gjordes över julhelgerna och resa nr två gjordes i mitten av januari. Vilka vyer, pister och liftsystem för alla nivåer. Utökar man sitt liftkort har du Europas största liftsystem att nyttja. Vi bodde på det svenska hotellet Tango och kan med varm hand rekommendera detta. Solsken alla dagar, god mat och härlig skidåkning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *