Mjuk pepparkaka

 
Godkväll mina fina läsare, lite mer recept. Ni har efterfrågat det när jag inte orkade baka så mycket men nu när jag mår bra och min energi är tillbaka så tänkte jag bjuda på lite bakning när det är snö ute. Jag bakar gärna, men jag fikar inte själv så mycket. Jag stoppar det i frysen och sedan älskar jag att det finns hemma när man får gäster. 
 
 
 
 
Mjuk peppaka tar inte alls lång tid att slänga ihop men den tar 1 timme i ugnen. 
 
(Recept Santa Maria) 
 
150 gr smör
3 ägg
3.5 dl socker
2 dl gräddfil
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 påse santa maria pepparkakskrydor
Lingon
 
  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfil och smör. 
  4. Rör ner mjölet, bakpulvret och pepparkakskryddorna i smeten. 
  5. Häll smeten i en smord och brödad form.
  6. Grädda på galler i ugnens nedre del i 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.
  7. Dekorera med florsocker och lingon
 
 
 
Prova gärna denna får vi se vad du tycker 🙂
 
Kram Lotta
………………..
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Mjuk pepparkaka”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.