Kärleksmums med saffranssmak

 
Ska du ha många gäster och vill ha något att bjuda på som går fort att baka och räcker till många så kanske kärleksmums med saffranssmak kan passa bra. 
 
(Recept från Hembakat, Lindas bakskola)
 
Jag gör dubbelsats och gör mina i en plåt 
 
Enkel sats Ca 20 st

3 ägg

2 ½ dl strösocker
1 påse saffran, 0,5 g
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
2–3 msk pressad citron (eller vatten om man inte vill ha citronsmak)

Garnering
kokosflingor

 
GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

 

 Kram Lotta
 
…………………………..
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Kärleksmums med saffranssmak”

  1. Men det där ser ju kalasgott ut får nog ta mig lite tid att göra. Saffran är gott till mycket. Tack för tipset.
    Ha nu en fin och skön söndagskväll.
    Kram Meta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.