Två veckor med sjukdomar

I två veckor från och till har jag varit sjuk. Först började det med feber, sedan trötthet, förkylning, hosta och sedan kom mensen och jag hade migrän och huvudvärk i tre dagar. Så det har varit lite skit. Då har jag inte kunnat röra mig som jag vill och jag har inte kunnat träna och livet blir lite allmänt tråkigt om jag säger så 🙂 Nu har jag kommit fram till att jag ska kolla synen först för jag misstänker att den har blivit sämre sedan söka för migränen som kommer vid mensen.
När man är nedsatt och sjuk är det svårt att vara positiv. Jag märker på mig att när jag inte får vara ute eller röra på mig så mår jag inte lika bra. Jag behöver mina promenader med vänner, gå med ljudbok i öronen, mina springrundor, x-fit osv för att orka hålla bra tankar. Sedan är det ju som jag sagt innan att man måste också få tillåta sig att tycka livet är lite skit och tråkigt. Nu har det vänt. En hel dag och jag mår så himla bra! När jag varit sjuk så har det också dykt upp jobbiga tankar omkring Elins leukemi. Man tänker hur kommer det gå osv. Allt påverkas när man inte mår bra, men nu är jag så glad att det sjuka är borta igen för idag känner jag mig sådär glad och pigg igen och gårdagens x-fit pass gjorde susen. Jag är så himla tacksam att jag inte är sjuk ofta. Sedan jag började äta lchf och träna så har jag knappt varit sjuk sista åren. Tänker på alla dem som bär på sjukdomar och krämper varje dag, fy att ha det så.
Ikväll har varit ute och gått med min vän Helena och nu ska jag tända en brasa. Har varit förbi och hämtat blommor på flera olika ställen idaImorgon blir det en mysdag hemma med blomsterpyssel, ni ska få se lite bilder senare.
Hoppas ni slipper sjukdomar och får hålla er pigga och krya. Så hörs vi imorgon igen.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

22 reaktioner på ”Två veckor med sjukdomar”

 1. Jag har haft samma problem som du med migränanfall varje gång jag skulle ha mens. Jag slutade att äta p-piller och har inte haft något anfall sedan dess.
  Tack för en fantastisk blogg!

 2. H så trist alltså… Många som är sjuka runt omkring nu…
  Mn syster har varit hes i fem veckor nu… Hon är ganska trött och slut på det med.
  å jag… ja jag ringde verksamhetschefen på hennes vårdcentral och undrade vad de kan göra… Orolig syster kan man säga…
  Svårt att låta bli när man känner nån på de positionerna och man vill ha besked.
  Din kropp säger nog med stopp och du blir mottaglig för infektioner nu när du varit stark och hållit emot så länge.
  Ta and om dig Lotta!
  Och jag läser varje inlägg även om jag inte skriver varje dag <3
  Kraaaaam Anna

 3. Jag har också migränhuvudvärk vid mens. Det började för några år sedan, kom från ingenstans tyckte jag (jag är 41 år). Har testat mig fram och det enda som hjälper är Diklofenak. Det funkar nästan alltid om jag tar högsta dosen direkt jag känner minsta antydan till den sortens huvudvärk. Kanske något att testa?

 4. Hej Lotta!
  Hoppas du snart är på bättringsvägen och kan komma igång med ditt härliga aktiva liv igen 🙂
  Även jag har haft migrän som förstört en vecka/mån i många, många år. Jag är nu 38. I mars började jag äta ganska strikt LCHF. Sedan dess har många i min omgivning frågat om min viktminskning, vilket jag inte brukar svara på. Största vinsten är nämligen att jag inte haft minsta migränkänning en enda gång sedan dess!
  Alla funkar ju olika, men det har givit just mig en stor del av mitt liv tillbaka 🙂

 5. Oh ja, hälsan är viktig för välbefinnandet.
  Kanske inte så konstigt att kroppen reagerar nu när
  ni börjat kunna slappna av mer med Elin.
  Fint att få fira in ett nytt år med sina vänner istället för på sjukhus, det låter stort 🙂
  Kram från Ulrika

  1. Hudvärken har jag fått under Elins leukemi också, förstå inte först den var alltid kopplad till mensen. En förkylningen får man klara av 😘 Hoppas den är över nu. Kram Lotta

 6. Lyssna på podden 4Health med Anna Sparre. Avsnitt 117 Mia Lundin – Hormonell obalans.
  Här pratar de bl a om migrän vid mens. Rätt intressant vad våra hormoner kan "ställa till med".

 7. Hej Lotta!
  Jag har haft svår migrän sedan 12-årsåldern med kräkningar, huvudvärk, näsblod, domningar i ena ansiktshalvan och svårt att tala under de värsta anfallen. Jag gick och fick akupunktur vid ca 15 tillfällen och sedan dess är min migrän av en lättare sort som endast sitter i ögonen och lättare lidras med receptfri migränmedicin. Så gå till en akupunktör!

 8. Oj Lotta vad jag känner igen mig! Jag var sjuk hela förra veckan, låg som ett mähä och var alldeles täppt och snorig och hade galen hjärtklappning. Men värst blir nästan tankarna och svart, svart ångest som liksom tar över allt och målar upp scenarier som inte alls här hemma i denna världen. Vad får man allt i från liksom? Nu är jag frisk och tillbaka på jobbet och hjärnan fungerar igen, puh! Hoppas du kan komma tillrätta med vad som kan hjälpa mot huvudvärken, det där med hormoner är bra att kolla upp runt. Kram Milla

 9. Hej Lotta, ang. migrän vid mens… Jag har haft det sen jag började med hormoner. Det visade sig att jag inte tål östrogen och så fort jag slopade dem så var huvudvärken vipps borta. Tänkte bara tipsa om det kan vara det som spökar. Jag gick alldeles för många år med detta men när det väl gick upp för mig vad det var så kändes livet som ett paradis. Aldrig mer tillsatta kemiska hormoner i min kropp.
  Hoppas du kommer på anledningen till din migrän och får hjälp
  Kram kram

 10. Hej,
  Jag är också en av dem som får migrän vid mens. Hade det nästan varje gång. Började äta minipiller för 3,5 år sen och har sen dess bara haft migrän 2 gånger. Helt underbart! Hoppas du kan komma tillrätta med problemen. För som läkaren sa till mig, så ska du inte behöva ha det.
  Hoppas du

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *