Perennrabatt

 
För mig när jag jobbar på huset eller i trädgården så gäller lite en sak i taget. Nu har vi jobbat på huset i så många år så nu är det äntligen dags att göra lite i trädgården. Vi bor stort, vår mark är 1 hektar och vår trädgård är stor som flera fotbollsplaner och jag har liksom inte orkat innan eller haft de pengarna. Att anlägga rabatter kostar mycket och vi har prioiterat bort det, men nu så är det växthus och trädgård som ska få bli våra projekt ett tag framöver.
 

 
Den här gången har jag tänkt att göra det ordentligt så jag började rita upp hur jag vill ha det, den här rabatten ska ha cirkelformat utseende runt en stor sten. En sittdel och en med blommor. Nu har jag beställt grus och plåtkanter. Min granne fixar sådana genom sitt företag, de kostar 150 kr för 2 m om de är 20 cm djupa, om de är 2 m och 15 cm djupa kostar de 110 kr. 
 
(bilder med lilla kameran)
 
Så plåtkanter ska det bli runt hela först, sedan har jag köpt buxbomhäck till den delen som ska vara växter och japansk järnek till den delen som ska vara sittdel. Buxbom har haft en sjuka för några år sedan , men jag provar det ändå och hoppas det går bra och japansk järnek kan man ha där jag bor. Jag har zon 3 och den ska vara några meter på varje sida så det blir lite ombonat i sittdelen. Japansk järnek är snarlik buxbom.
 
 
 
Så har jag skaffat mig ett silverpäron för det har jag blivit tipsad om på alla mina reportage. Jag har fotograferat fantastiska trädgårdar, en av dem hittar ni i Drömhem och trädgård just nu. De har inspirerat mig att vilja göra rabatter här hemma. 
 
 
Så idag blir det att sätta häck och sedan fortsätter jag med det andra när det kommer. Växter har jag redan bestämt också så nu ska jag mest bara hitta det jag vill ha.
 
Det ska bli sol idag med så jag ska njuta av min trädgård när Elin har skola. Hoppas du får en fin dag!
 
Kram Lotta 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Perennrabatt”

 1. men åååå…du är ju duktig som få du lilla lotta!
  det där kommer ju bli hur fint som helst och nu blev jag sugen på att ta tag i vår eländesrabatt runt flaggstången…eller det är ju ingen rabatt…
  mer ett enda virrvarr av ogräs och en å annan planta.
  Kram så ses vi snart!
  Katarina

 2. ååå du/ni är så himla duktiga!! blir himla fint och ni har en sån vacker tomt att pyssla på…man blir sååååå inspirerad.
  Ser med spänning fram på resultatet och även hur växthuset blir!!
  Kram goa människa …

 3. Vilket roligt projekt! Det ska bli himla kul att följa!
  Min trädgård är ungefär i samma storlek som din altan, typ. haha
  Men jag älskar varje liten millimeter av min trädgård!

  KRAM

 4. Åh vad roligt!! Vi håller på vi med fast i vår stuga och på betydligt mindre yta, och vi använder spade och små jordsäckar 😂 Men kul är det 😊 Ska bli så kul att se hur det blir hos er! 🌸☀️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *