Duka fint och den här tiden

 
Vilken kväll det blev igår. Vi grillade och drack rödvin och solen gick ner bakom berget på kvällen. Jag älskar när vi lagar mat tillsammans. Jag dukar så fint jag kan och du fixar maten och så dricker vi vin. 
 
 
Mitt senaste tillskott av fat och fina underlägg kommer från Westcoast Company. Älskar blått och det är så snyggt till sommaren. Att duka fint tycker jag är viktigt. 
 
 
 
När vi grillar så har vi på musiken som vi spelade när Elin blev sjuk, nu kan jag lyssna på den spelistan utan att bli ledsen, men minnena kommer tillbaka. Det kan vara en doft eller som nu att vi är inne i samma månad som hon blev sjuk förra året. Det var underbara vår/sommarkvällar de dagarna då med. Elin själv känner igen låtarna och påminner oss om att de här lyssnade ni jämt på när jag var så sjuk. 
 
 
 
 
Vackraste fatet och underläggen här 
 
Det känns i kroppen att det är nära nu, ett år sedan du blev sjuk, den tiden då vi fick beskedet. Vi planerar för roliga saker i år, för att kicka cancer åt skogen och visa att vi är kvar här och vi ha roligt igen. Tänk att i år sitter några andra föräldrar på något sjukhus och får veta att deras barn har cancer. Det är förjävligt…jag blir så ledsen på det. Ett barn om dagen får veta att de har cancer. Jag tänker på mamman jag träffade på sjukhuset och hennes lilla pojke på 4 år, de har allt framför sig. 
 
 
 
Nu hade jag inte tänkt skriva så det blir så där nedstämt igen, men orden bara kommer som de vill och jag måste få ut dem. Det är kanske solen som gör det, värmen, blommorna det är den här tiden som är så vacker som gör sig påmind om allt det svåra och det gör lite ont och det måste få göra. Men det går över och nästa dag när solen går upp så ler jag igen.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Duka fint och den här tiden”

 1. Hej!
  Tänker mycket på er då vi har barn inungefär samma ålder, vi är jämngamla (nåt år skiljer), intresse för hem och trädgård mm. Många saker gemensamt. Din blogg är inspirerande på många sätt. Kloka ord, fina bilder!

 2. Din blogg är den viktigast av de bloggar jag följer. Dina ord får mig att stanna upp, tänka efter, reflektera och försöka uppskatta det jag verkligen har. Vända mina tankar och leva i nuet vilket inte alltid är så lätt. Tack för att du delar med dig❤️
  Hoppas att du och din familj får en riktigt skön helg trots förkylningar. Bara att få vistas hemma i er trädgård måste vara avstressande och läkande😊
  Stor kram från Johanna

 3. Hej Lotta! Bara låt det komma ur Dig!!!!!!!Viktigt!
  Efter allt Du (ni) gått igenom är det väl inte konstigt att det finns "uppdämda" saker!?!?
  Jag gläds med er att ni kan se tillbaka och känna att ni har "det bra" nu!!Eller ha kommit en bit på vägen!
  Detta är känsliga saker och jag vill inte klampa på -hoppas jag inte sårar er eller tar saker för givna,som jag inte förstår eller vet??Jag blir varm i hjärtat när Du skriver så klokt och med känsla!!Tack!
  Kram från Lena

  1. Just nu har vi lite mer att tänka på än bara Elin, svåra saker som händer i vår omgivning. Så känslorna blir extra jobbiga om det är ganska bra med Elin, bara avskyr cancer. Kram Lotta

 4. Känner igen mig i tankegångarna ! Tänker på mor som lämnade oss i augusti förra året hon älskade den här årstiden som vi alla gör :))) tänker på att det är första våren hon inte finns hos oss !! Jag tror vi måste låte tankarna flöda som dom kommer,, vi måste få sortera tankar och känslor ! Tror att våren väcker alla sorters känslor till liv :)) euforiska ock nostalgiska och förväntningarna vi har av denna sommaren ,,, man blir lite kidnappad av känslor så här års :))) massor av kramar ….

 5. Så fint ni har det och så gott det såg ut på Instagram! Bra du påminner om att ta vara på livet. Så lätt tråksaker tar för stor plats tycker jag, vill ta vara på det som är bra!

  Totalt osentimentalt, vad har ni för grill? Nöjda? Kanske du eller någon annan har bra tips? Vill gärna ha en bra men inte enorm. Och gärna plats att ställa något fat eller så.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *