Baka rågbröd

 
Jag ska försöka att ta tid att baka bröd igen, mina ungar är värda hembakat och jag har ju ändå mycket tid hemma. Min man han tycker vi ska baka glutenfritt, men jag tycker de degarna inte blir så bra så jag håller mig till mina hembakade degar med rågbröd så får han baka glutenfritt. 
 
 
 
 
Dessa rågbullar innehåller :
 
35 gram smör
3 dl mjölk
½ dl brödsirap
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
50 gram färsk jäst

8 dl rågsikt 

Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Rör ner rågsikt lite i taget till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk i c:a 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i c:a 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i c:a 10 minuter.

 
 
 
Hoppas ni blev baksugna 🙂
 
Kram Lotta
 
…………………………
 
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Baka rågbröd”

  1. Detta ska jag garanterat testa – bakar mest sådant som inte behöver knådas och som gräddas i gryta i ugnen. Blir ofta bra det med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *