


3 dl mjölk
½ dl brödsirap
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
50 gram färsk jäst
8 dl rågsikt
Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Rör ner rågsikt lite i taget till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk i c:a 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i c:a 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i c:a 10 minuter.

Detta ska jag garanterat testa – bakar mest sådant som inte behöver knådas och som gräddas i gryta i ugnen. Blir ofta bra det med!
Varför vill din man baka glutenfritt? Är ni allergiska?
Det kan bli hur bra som helst med glutenfritt! 🙂 jag är intolerant och har provat massor.
Den här boken är toppen, så den här rekommenderar jag 🙂 Kramar till er!
http://www.bokus.com/bok/9789171262585/friendly-bread-baka-glutenfritt-fran-baguette-till-brownie/
nej inte baksugen nu med hungrig på kakor 😉