Sista högdosen

 
Det känns inte tungt eller jobbigt att Elin ska in på högdos, hon känner själv att allt börjar gå på slutspurten och att vara där inne på sjukhuset är ännu rätt ok för alla är så snälla. Det bästa är att hålla sig på rummet så man inte möter för många andra barn och föräldrar, för det är svårt och tungt. Det kan låta hemskt men man får se över sin egen situation för att orka. Tänk att nu är vi här, sista högdosen på behandlingen. Bara två schema kvar att gå igenom innan behandlingen på 2.5 är är klart. 
 
 
Detta är den 8:e högdosen och sista gången hon kommer ligga på sjukhuset. Idag startar de droppet på 24 timmar med cytostatika sedan vätskedropp och kissa var 4:e timma i 4 dygn till värderna i njurar är ok och imorgon spruta i ryggen och nedsövning. Även om Elin fick den där hemska biverkningen av ett sånt dropp så känner vi ingen rädsla och spruta i ryggen ska hon få till november nästa år. 
 
 
Pappa Kalle är där nu i några dagar, han vill vara där inne så mycket han får, det blir som vila för honom att vara med henne. Sitta och prata , umgås och få ta del av hennes behandling, tankar och allt som sker. Så tacksam att min man och jag kan dela på allt. Sedan tar jag onsdag och torsdag.
 
 
 
Så nu ska jag vara med Philip några dagar, vill han hitta på något med sin mamma så gör vi det, vill han bara vara hemma så gör vi det. Sommarlov, kaffe på trappen, lugn och ro och jag njuter. Fick mail idag också att rektorn sett att Elins poäng räcker och hon kommer in på utbildningen. Jag är lycklig. En dag i taget, välja glädje och få känna att livet är härligt. Det finns så mycket bra och underbart omkring oss och det är just det jag har fokus på. 
 
Ha en fantastisk dag!
 
Kram Lotta
 
………………………..
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Sista högdosen”

  1. Hej på er! Det är helt otroligt vad ni, främst Elin, har fått gå igenom, nu ser ni snart slutet i tunneln, på denna långa behandlingen, så mycket hon har fått gå igenom, beundransvärt!! Så skönt att hon har en så fin familj, som är med o stöttar henne och att ni stöttar varandra, helt underbart!! Tänker ofta på er o Elin, trots att vi inte känner varandra så är jag med er, på ngt vis! Ha det så mysigt med Philip (heter ett av mina barnbarn) fint namn 🙂 KRAM till er alla 🙂 😉

  2. Värdefullt att kunna ta vara på dagen så som du lyckas med. Du har ju skrivit en del om det förut, men kan du försöka berätta HUR du gör/tänker för att inte oroa dig (tex när du skriver att du inte är orolig för de hemska biverkningarna Elin fick)? Säkert är sättet att hantera motgångar delvis "medfött" men jag tänker att man ändå kan lära sig och bli bättre.

    Önskar er lycka till med veckan. Pinchos låter trevligt o gott! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *