Snickrar taket i orangeriet

 
Nu har jag fått höra att när man bygger i ett hus med ett vanligt tak då kallas det orangeri, inte växthus. Så nu ska ni få se hur det går med vårt orangeri 🙂 Detta rummet ligger egentligen med solen åt fel håll. Solen går rakt in på morgonen och sedan går den runt huset på andra sidan så det kommer aldrig bli så hett här inne, men vi isolerar det för vi vill det ska hålla värmen på vintern också. 
 
 
Vi kommer bara odla i kruka. Vi vill ha våra krukor här på vintern med cirtusträd och kunna hålla 7 grader. Det ska bli tomater i kruka, gurka, paprika, chili osv och så ska vi plantera vinrankan. Vi ska ha vatten där inne och ett litet bord med stolar. Det kommer bli så fint. Just nu håller Kalle på och fixar taket. Det är inte så mycket kvar nu och sedan blir det väggarna. Det är lite varmt så han tar lite i taget och så har vi mycket annat att tänka på med Elin och se till att våra barn mår bra. 
 
 
 
Så nu fokuserar vi på det roliga med att vi kan greja hemma istället för allt som inte är bra. Jag ska skriva lite mer om Elin en annan dag, ni är många som undrar över det men jag orkar inte tänka på det hela tiden. Det är skit att se henne brytas ner, jag tycker det är mycket jobbigare nu när hon varit så pigg innan så fokuserar vi på det som är bra och roligt så länge vi orkar och än så länge är det hanterbart och rätt ok. 
 
Ha en fin dag, jag är så glad att se glada människor som har semester på sociala medier. Jag älskar att ni är lyckliga,  för det är livet. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Snickrar taket i orangeriet”

 1. Skönt att ha något annat att fokusera på. Som du skriver vet ni att det andra kommer att ske varesig ni vill det eller inte.
  Styrkekramar till er och önskar att Elin inte får så ont.
  Lycka till med ert fina orangeri.
  Kram

 2. Jag beundrar er verkligen för hur ni försöker fokusera på det som är bra, och inte bara på det som måste vara den värsta mardrömmen, att ens barn och hela familjen tar sig igenom sitt livs största kamp. Eftersom ni vet vad som väntar de närmaste veckorna måste det bli dubbelt så hemskt som när man är ovetande. Styrkekramar till er alla!

  Jag måste också berätta att jag blir så glad av att se era fina projekt. Och hönsen ♥ På vår gård har det funnits höns i olika perioder innan vi flyttade hit, men inte förrän förra sommaren, efter tretton år här, bestämde vi oss för att renovera hönshuset och skaffa höns. De kycklingar vi köpte då har nu vuxit upp och fått egna kycklingar, det är ju så mysigt med höns, och en enorm lyx som jag njuter av varje dag att kunna äta ägg från egna, välmående höns.

 3. Åh, vilket härligt orangerie det kommer att bli. Det finns så mycket lycka att hämta i vardagen även i svåra stunder om man har rätt inställning. Tänk att du har kraft att glädjas med andra människor i semestertider! All värme till er, soliga hälsningar från västkusten.

 4. Hej Lotta
  Orangeriet ser jättefint ut ska bli så spännande och se fortsättningen. Jag har funderat ett tag på nåt liknande på vår gavel och ville höra varifrån du beställt fönster och dörr?
  Tänker på er och önskar att veckorna svischar förbi så behandlingen är över för Elin tycker hon har gått igenom nog.
  Största kramen till dig och dina nära!

  1. Hej, fönstren är beställda hos Folkessons snickeri utanför Sya, han har satt ihop dem så de passade våra hål och så blev två fönster en dörr. Lycka till. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *