Rabatt och uteplats

 
Innan Elin blev sjuk så började vi att planera för den här rabatten och för att bygga orangeri. Vi hade ett år tidigare börjat med stenläggningen runt huset och byggt altan. Sedan vi flyttade hit för 17 år sedan har vi mest hållit på inne. Det har varken funnits tid eller pengar för att hålla på ute. Jag la många år på att plugga som vuxen, skaffade familj och jobbade lite och så har vi prioriterat att hinna resa samtidigt så trädgården har liksom inte hunnits med.
 
Men nu har vi äntligen kommit så långt med vårt hus att det är fasaden som vi ska renovera, och göra ordning i vår trädgård. När Elin blev sjuk så bestämde vi oss att fortsätta med våra projekt, de gör oss glada och vi mår bra när vi har något att hålla på med. 
 
 
Det här är den första rabatten som jag köper växter till och anlägger. Det är så himla kul att få välja och fundera hur den ska se ut och vad man ska plantera. Ett silverpäronträd visste jag att vi skulle köpa. Plåtkanterna har jag fått tips om när jag varit och gjort reportage hos duktiga trädgårdsbloggare och min granne säljer dem och hämtar dem hos en plåtslagare. 
 
 
Häck japansk järnek
 
 
Blomma Afrikas blå lilja, kruka här 
 
Att anlägga en rabatt kostar mycket pengar. Jag skulle kunnat köpt mig en dyr designväska istället men det är inte vad jag drömt om. Den här rabatten har sparat till och kunnat ta lite i taget. Så här såg det ut när jag fixat och grävaren varit här.
 
 
Blodlönn och bänken har min sons kompis pappa byggt
 
Nu ska växterna få växa till sig, häcken bli lite högre och i höst ska jag sätta massor av lökar. Nu har jag min stora rabatt. Våran trädgård är väldigt stor. Skulle kunna utveckla den massor men det är inget jag önskar. Det ska bli rabatter och blommor i trädäcket som vi ska bygga nästa år. Jag älskar sten däremot och tycker det är så snyggt i en trädgård så det kan jag tänka mig mer av. Vi får se vad vi hittar på i framtiden. Nu blir det utomhusmiljön utanför orangeriet som ska fixas. 
 
Idag blev mannen klar med allt det stora byggandet så imorgon ska vi köpa lister, det ska börja målas, vi ska sätta in spolhon på plats osv och sedan ska vi äntligen lägga golvet. Å vad jag längtar! Sedan kan det börjas inredas och det har vi inte funderat på så mycket än, det får växa fram. Det här ju mannens projekt och jag har mest bara hängt på. 
 
Så nu ska jag sitta på ändan resten av kvällen, har varit och hämtat mina nya boots som jag ska ha i höst, har ju ett par korta Primeboots i brunt här  som jag älskar att gå i och nu har jag skaffat mig ett par svarta. Tjohoo det fanns kvar på rean här . Imorgon ska Elin till sjukhuset och ta ett dropp men vi ska en sväng till trädgårdshandeln först. Bäst att passa på när hon mår bra. Veckan som kommer kanske blir tuff, det är just det man har ingen aning. Alla dagar är olika. 
 
Ha det bra!
 
Kram Lotta
 
Adlinks

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

21 reaktioner på ”Rabatt och uteplats”

 1. Vad fint det har blivit! Visst är det himla kul att planera och anlägga en trädgård, det brukar bli mersmak när man väl börjar – i alla fall blev det så för mig…;)

 2. Vilken fantastisk inställning hela familjen har trots allt det tuffa Ni dras med. Härligt att se hur Dina drömmar växer fram och hur Ni tar vara på tiden tillsammans 😍

 3. Gud så vackert de blev! Förstår att ni är nöjda. Och så härligt att ni gör de ni vill. Nått sånt önskar jag mig också. Tur att jag har en grävmaskinist till man med eget företag och stora högar grus och sand precis bredvid. Kram

 4. Ser att du har ett Silverpäron har själv satt ett i år men tycker det ser lite hängigt ut, gör du något särskilt eller ger det nån näring, tycker ändå jag vattnat mycket…..
  Du har verkligen gjort fint i er trädgård, fattar inte att du orkar vara så igång och så positiv trots att ni haft/har så mycket omkring er, ni är verkligen så himla härliga, hoppas allt kommer bli bra med Elin <3

  1. Hej, den behöver ganska mycket vatten och jag har lagt lite bättre jord runt om också. Sedan att hålla på att greja gör mig lycklig, det är just det som gör att jag orkar allt annat. Kram Lotta

 5. Vilken fantastisk rabatt du anlägger och med så många fina växter du har i din trädgård. Det är så kul att se hur det växer fram hos er. Elin denna tappra tjej tänker jag ofta på hur hon mår.
  Kram <maggan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *