Det där med att vakna och känna glädje

 
Det där med att vakna och känna glädje är så härligt! Elin sjunger när hon vaknar och vi äter frukost tillsammans. Hon skakar som ett asplöv av alla mediciner, men hon är glad. Det känns bra och idag ska vi till sjukhuset och hon ska få cytostatikadropp. Vi orkar inte vara ledsna och må dåligt för tillfället och hon har inte ont idag. Jag läser min årskrönika från förra året och det är inte konstigt att vi är trötta och ledsna ibland, det har varit tufft och långt år men vi har glädjen kvar. Det finns där och kommer tillbaka lite då och då. Nu är det ny vecka, den här veckan har jag ingen mens ( jag blir så depp då) och värmen ska gå tillbaka lite (gillar inte när det är så varmt men jag är glad att se er ha det bra i värmen) så nu ser jag fram emot en ny vecka. Elin kommer få ont, det vet vi men vi får ta en dag i taget. 
 
Vi ska fortsätta bygga på vårt orangeri, om två veckor ska det vara i stort sett klart, sedan ska mannen måla staket och bygga staket i trappen för sedan ska vi börja planera trädäcket nere vi poolen. Kanske att vi river det i höst. Året efter ska vi måla huset. Vi har det klart. Pysslet håller oss levande. Det ska bli sten och grus vid växthuset och lite köksträdgård, när orken finns också. Jag längtar efter höst i smyg 🙂 då alla dessa veckor är över. Då jag ska börja jobba och ungarna går i skolan, då livet blir normalt. Men gud vad vi lär oss mycket och hur vi är som familj. Vi håller ihop. Det går. Varje dag finns små saker att lyfta fram. 
 
Idag bjuder jag på en gammal bild på vår koja i trädet, inga barn som är där uppe längre men det var gulligt när vi pyntade.
 
Sedan tar vi snart bilen till sjukhuset och fyller på med lite mer gifter in i Elins kropp för att hon ska få leva. Det känns egentligen förjävligt men det får man koppla bort och istället känna tacksamhet att sjukhuset finns. Man får välja vilken tanke som ska styra hjärnan, idag väljer jag goda….ha en bra dag!
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Det där med att vakna och känna glädje”

  1. Ja, vilken berg- och dalbana ni upplever detta år. Men så otroligt fint att läsa hur ni kan behålla glädjen i livet trots alla motgångar. Och så starkt att orka dela med dej av allt, både glädje och sorg. Det får nog många människor att tänka om lite och omvärdera sina liv och inse att kanske skulle man inte gnälla idag, om det nu råkar regna lite. Stort tack för att vi får ta del av din blogg:)

  2. All kärlek till er. Ni är enastående på alla vis.
    Får sån stark känsla av här och nu när jag läser din blogg.
    Även fast det mesta är skit, så kan ni konsten att se det bra i livet.
    Det behöver jag jobba på. Och känner tilltro på livet på nåt sätt genom er. Styrkekramar i massor. Från Lisa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *