Katt och höns tillsammans

 
 
Om jag öppnar dörren och Findus ser att jag ska ut då ska han alltid med. Så himla mysigt att han följer med oss vart vi än går i trädgården. Han följer gärna med till hönsen och öppnar luckan.
 
 
 
Hönsen och våra två tuppar älskar att snön är borta och tycker om att gå ute. Än så länge har inget djur skadat dem och Findus håller också koll.
 
 
 
Visst han skrämmer dem ibland också men han är rädd för tupparna så han vågar inte göra så mycket. En tupp attackerar lätt en katt så han vet vem som bestämmer.
 
 
 
 
I sommar måste vi tvätta och måla om i hönshuset, det är betonggolv där inne och en brunn i golvet så det går bra att tvätta, det behövs städas ordentligt. I somras blev det inte av när Elin blev sjuk.
 
Höns kräver inte alls mycket jobb, det ska finnas vatten och foder och man får öppna och stänga luckan morgon och kväll. Vi har även satt in en frostvakt och bytt el och även satt jordfelsbrytare på huset. Äntligen har hönsen börjat värpa igen. De har haft sin vintervila i tre månader så nu är de igång. Man måste kunna mocka skit också och ta hand om dem om någon skulle bli sjuk. Men lite skit har ju ingen dött av 🙂
 
 
 
Ha en fin kväll!
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Katt och höns tillsammans”

  1. Det är riktigt kul med höns! Vi hade höns under några år och det var så kul att se deras olika personligheter. Mindre kul när dom badade i rabatten, men det är sådant man får ta om man vill att djuren ska få gå fritt och må sitt allra bästa.

  2. Åh vad mysigt! Har också en dröm om att ha höns nån gång i framtiden, måste ju vara guld att kunna gå ut och hämta sina egna ägg värpta av lyckliga hönor 🙂

  3. Höns är så roliga och härliga. Min mamma har ett gäng som jag gärna hänger med när jag hälsar på henne. Skulle lätt kunna ha höns om jag hade möjlighet. I lägenhet i stan är det svårt 😊😊

  4. En dum fråga kanske men var gör ni av det ni moccar ur? Jag vill skaffa höns i sommar och undrar det och hur mycket det luktar så inte grannarna blir arga.
    Tack för en fin blogg och inspiration.
    Kram Veronica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *