Det är sockret som varit min bov

 
Jag är så glad att jag gjorde mitt val för 3.5 år sedan att satsa på min hälsa. Tre dagar i rad nu har jag rört på mig och man blir så glad, men jösses vilken träningsvärk jag haft efter mina övningar ute i gympasalen. Jag skapade en person som jag trivs väldigt bra med just nu. Jag trivs med min kosthållning och att jag är en person som rör på mig. Jag kan inte sluta äta lchf en vecka bara för det är jul, utan jag måste hela tiden hålla mig till den. Slutar jag ökar jag i vikt direkt och känner mig sådär jäst..ja ni vet när man ätit för mycket och man sitter som en säck 🙂 vill aldrig mer må så. Jag klarar ju av en vanlig middag när jag blir bortbjuden, men det är inte alla som gör.
 
Jag visste och ville inget annat för fem år sedan. Jag tittade på andra kvinnor som kunde komma i st 38 och rörde på sig och tänkte att jag är bra som jag är, för jag trodde aldrig det om mig själv att jag skulle klara av det. Jag hade heller inget behov av det. Tills dagen kom då jag kände att nu har jag uppnått så mycket i mitt liv, nu är det hälsan som jag har kvar. 
 
Bara man slipper sug så går det, det är suget efter socker som varit min bov. Jag hade aldrig klarat detta så länge om det inte varit för lchf kosten för min kropp har älskat socker. Jag ser att det är mycket tal om träning så här efter jul, men kosten är nummer 1 sedan röra på sig om det är många kilo man vill åt.
 
 
 
 
Nu ska jag hoppa i duschen efter en promenad med min granne. Min önskan är att röra på mig tre dagar i veckan. I vilken form spelar inte så stor roll, men jag vill inte tappa löpningen, den ger så mycket endofiner som jag blir glad av. På söndag börjar jag på byns x-fit , det ska bli så skönt att komma igång med det igen. Bilden är från igår, idag blev det en ny runda. 
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

18 reaktioner på ”Det är sockret som varit min bov”

 1. Hej Lotta. Enorm stor skillnad på bilderna på dig tidigare mot idag, vilken resa du gjort för ditt välmående:) önskar att du skulle vilja dela med dig hur och vad du äter under en dag eller två, om du vill alltså! Jag funderar också på LCHF men vet inte riktigt, jag är inte så förtjust i en massa grädde och ost! Älskar din blogg för övrigt och följer dig dagligen, gillar att du gör fler inlägg ibland om dagen. Kram

 2. Börjar med att säga att jag älskar din blogg! Läser den varje dag! Och grattis till din hälsokamp, är själv i ett sådan, eller ja, bli av med sockerberoendet (igen) och hitta tillbaka till träningen!

  Ville bara tipsa om min lilla webbshop, där jag och några familjemedlemmar säljer vårt egna hantverk, allt i från härliga inneskor och sängöverkast till smycken. Besök oss gärna :
  http://www.sevaspyssel.se

 3. Hej fina vän! Det är härligt att se dig nu för du ser så pigg och fräsch ut, rena nyponrosen:)
  Kommer nog behöva lite tips från dig… Kram

 4. Vilken härlig förebild du är Lotta! Och det är så sant, man måste ändra sitt intag OCH röra på sig om man vill nå förändring. Det räcker inte med att bara röra sig. Jag är förvisso en sockerråtta och jag är ju allergisk mot artificiella sötninsgmedel och en hel del annat, så jag försöker hålla en gyllene medelväg jag. Men icke att förglömma, vi kämpade i över 7 år innan barn nummer 2 blev till hos oss och – det löste sig efter att jag totalt sockeravgiftat mig. Somliga tror ju att det där har ett samband. Kram Mia

 5. Gud vad du ser mycket piggare och gladare ut på de bilderna som är tagna nyligen. Det märks att du mår bättre på alla sätt. Så vacker och fräsch 🙂

 6. Visst är det rätt Lotta, kosten spelar så stor roll! Träna är så himla bra för mycket i kroppen och man blir starkare och friskare men kosten puffar ju allt framåt så mycket mer! Jag blir påmind så starkt om det nu i julhelgerna, för trots att jag inte moffar socker så blir det mycket av allt, fel tider och för lite av det man mår bäst av, fy tusan! Nu är det restart hemma hos oss, och det är ju inte så mycket konstigt att ändra. Såg att någon frågade om mattips, jag tänker att just LCHF numera inte behöver vara en massa fett, Åses bok LCHF 2.0 är väl verkligen en bra guide skulle jag tro. Kram Milla

 7. Så duktig du har varit. Du var fin då, men nu utstrålar du hälsa och skönhet. Otroligt att du klarar det. Kram från Inger som läser dig varje dag.

 8. Har följt din länge men är dålig på kommentarer. Jag har senaste året också lagt om min kost med hjälp av Ulrikas Davidssons kurser som bygger på lågkolhydrat och glutenfritt. Jag känner som du, så mycket bättre mår jag och har tappat nästan 40 kg på köpet. Det är så härligt befriande! Nu är det bara motionen som ska till också!
  Sen önskar jag er all lycka med Elins sjukdom. Så skönt att det verkar gå så bra. Jag är övertygad om att ni kommer att vara otroligt stärkta och finna ännu mer glädje i vardagen när den resan är över.
  Kram från Åsa

 9. Hej Lotta
  Inspirerande. Nu så här efter jul och nyår känner jag mig som en Michellingubbe efter allt man ätit i tid och otid. Nu ska jag också ta tag i matvanorna för mig själv och barnen. Sockret är boven även för mig och sockersuget måste bort. Gjorde en detow för mßnga ar sen och minns så väl dom där första 5-6 dagarna och hur jobbigt det var men jag minns också vändpunkten. Hur suget liksom bara försvann och det var så befriande. Pepp på dig och pepp på mig. Nu kör vi! Och Gott Nytt År!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *