Dagen före julafton

 
För varje jul så tycker jag att jag lär mig lite mer om hur julen kan bli bra för oss. Det där med att sänka kraven och njuta är banne mig inte så lätt som det låter för vi vill så mycket. Vi vill känna oss duktiga och göra människor glada, men det är lätt att glömma sig själv. I år har vi gjort ytterligare ändringar i vår traditioner som gör att livet blir lite lugnare och bättre för oss. Det finns mer att göra i framtiden, men vi är en bit på väg.
 
 
Jag har märkt att jul för mig är månaden fram till jul, det är varje dag jag får pyssla, ut och gå, träffa vänner, dricka kaffe i lugn och ro. Varje dag jag får vakna utan måsten och stress och få tid att leva. Jul är också dagarna när man är ledig efter julafton osv med sin familj. 
 
 
 
Den där magiska fina julkänslan skapar man genom att ta den, ta den lilla stunden att vara ett i nuet. När man får frid en stund och hinner känna glädje. Jag kommer aldrig till den där perfekta stunden som jag trodde skulle infinna sig förr när allt skulle vara klart. Jag har lärt mig att jag får välja bort visa saker eller välja väg långt före jul för att kunna sitta här nu och säga att det blir en fin jul men inte på det sättet jag förväntade mig om man ska se till kraven förr. För om jag inte tar de där stunderna, så blir jag bitter, trött och ledsen. Jag måste bara ta dem.
 
 
De traditioner vi haft i flera år tidigare formas om lite för vi ändrat oss och jag är inte den personen längre som lever efter alla dessa krav jag la på mig själv då. Förra året låg Elin och vi på sjukhus mellan jul och nyår, inget vi kunde påverka. För att inte gå under så måste man hitta det fina i det lilla. Det var fint det med på sitt sätt, men i år får vi vara hemma och det känns underbart. 
 
 
 
Imorgon tänder vi barnens kakelugn och kamin i deras rum, tänder alla ljusen och äter julfrukost tillsammans. Sedan öppnar vi klappar här hemma och firar jul med våra släktingar. De där med att tillhöra någon är fint, någon som väntar på oss att vi ska komma. 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan blir det att lata oss på kvällen och bara vara. 
 
 
Jag kan ju önska att det vore så här vackert med allt snö, men det kommer senare. 
 
Ha nu en fin kväll bästa läsare och God Jul och ta hand om er så kommer fler inlägg kanske imorgon eller en annan dag.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Dagen före julafton”

 1. Vill bara önska dig och din familj en riktigt God Jul Lotta <3
  Tack för din ärlighet och öppenhet, jag tror den hjälper många.
  Den hjälper definitivt mig!
  Har haft en riktigt tuff vecka med lite tråkiga besked, men nu gör vi det bästa av allt.
  Det bästa är att ha sin familj och få ha dem nära. Allt annat är sekundärt.
  Hoppas ni får en riktigt fin Jul!
  Varma kramar Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *