En månad och lite till

 
Idag gör Elin sista provet i engelska, det är har varit mycket tankar omkring Elins skola nu när hon varit sjuk men jag skriver inte allt. Nu är det snart slut…grundskolan och eftersom hon gått om ett år också fick cancer så kan man säga att det varit lite mycket. Jag är grymt nöjd över de lärare som besökt oss i ett år, de är toppen och gjort ett stort jobb. Nu är det slutspurten, håll nu tummarna att det blir som vi kämpat för. Vi har några uppgifter kvar och jag lägger min energi framför allt på att att genomföra det sista med Elin. Skjutsa till skolan, hjälpa till med läxor och se till att hennes dagar är meningsfyllda. En månad och lite till sedan är det sommarlov. Som jag längtar!
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”En månad och lite till”

 1. Hej Lotta
  BRAVO till både dig och Elin. Inte lätt att plugga hemifrån, ha disciplinen och motivationen till att verkligen göra jobbet. Jag beundrar mödrar som hemskolar sina barn (av olika anledningar). Låter som bra support att lärare ibland kommer hem till er för att hjälpa till. Jag har också förstått att mycket går att göra på Skype och genom Internet.
  Vi funderade ett tag på att ta ut all våra barn från skolsystemet och köra runt i Australien ett halvår med husbil. Rektorn tyckte det var en superbra idé, vilket förvånade oss, och han menade på att vi kunde förbereda ett Skype-schema och en studieplan för mig som hemskolelärare att följa. Ibland kan ju faktiskt hemskola fungera bättre än skolan i sig. Skola passar inte alla individer, vi är all olika. Nu blev det aldrig någon resa, kanske senare men ändå.
  Förstår att det varit en riktig utmaning med cancerbehandlingar och allt vad sjukdomen innebär. Kan inte ha varit lätt så en stor klapp på axeln (och kram) för att ni klämpat på så bra!!!
  Lycka till nu och låt oss räkna ner dagarna. Idag har min stora tjej (14 -Nelly storgillar Elins nya rum!!!) sitt stora skolårstest i Franska. Det är som ett diagnostiskt test antar jag, där alla elever vid samma tidpunkt gör ett kommunalt prov på allt man lärt sig under det gångna året. Imorgon är det samma sak igen men i matte. Det är dom stora slutproven för året. Så här håller vi tummarna att det går bra eftersom resultatet påverkar slutbetyget dessutom. Och sen börjar vi räkna ner, fast vi har ju faktiskt TVÅ månader kvar. Slutar inte förän 1:a juli. Sen blir det Sverige. Vi längtar!
  Kram
  Annette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *