Hur ska jag kunna gå på staden utan hår

 
 
 
Jag är inte ledsen, inte orolig, inte rädd. Jag känner mig mest bara tacksam. Tacksam att få vakna upp och att vi detta land har så mycket hjälp i olika former så min dotter kan få bli frisk från cancer. 
 
Idag åker vi till sjukhuset som vi ska göra nästan alla dagar i två veckor framöver. Tio minuter cytostatika i blodet sedan kan vi göra något kul. Vi ska gå på stan, vi tar med rullstolen annars så kan Elin gå lite. Elin har klarat sitt första prov i So och fått godkänt så vi ska fira. Igår pluggade hon i över sex timmar för att hon kan och vill. Jag vill köpa mer porslin till serien jag sparar på och så lite nya blommor m.m Elin vill ha varmare mössor.
 
 
Lampa Ikea
 
Vi längtar efter jul, jag och barnen. Att gå stan en höstdag och få ta det lungt är livskvalite. Hon har cancer min dotter, men vi har kommit långt. För fyra och en halvmånad sedan gick vi ner på stan och skulle välja peruk, Elin och jag gick in på H&M och kom ut och grät av panik. Hur ska jag klara av att tappa hår och kunna gå på stan utan hår? , var hennes fråga till mig. Jag kände så med henne och jag tittade mig runt på alla tjejer i den åldern. Ingen där bar mössa utan hår. 
 
Nu sitter hon i rullstolen utan hår, utan ögonfransar, svullen av kortison, kroppen som förändras och hon känner sig som en gammal tant i kroppen, men hon är stolt ändå. För hon är stark och hon vet att hon är samma Elin. Hon klarar någonting som många andra inte gör, att våga visa sig i sin sjukdom. Det tog några månader att komma hit, men hon har varit så sjuk så kraften har inte funnits. Allt kommer tillbaka och vi närmar oss nu och nu vill Elin ut. Under tiden väljer vi att leva och vara tacksamma, det är vårt val, vårt liv.
 
Kram Lotta
 
Vår cancerresa kan du läsa mer om här 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

17 reaktioner på ”Hur ska jag kunna gå på staden utan hår”

 1. Vi har gjort samma resa som ni gör, barn med cancer. Ni liksom vi tror att positivitet mitt i allt hjälper till att må lite bättre. Ni kommer fixa det, hälsa super-starka-silver-Elin! Jag följer din blogg

 2. Så fint och tänkvärt. Och så stark Elin är och kommer va när det här är över!

  Beundrar hur du lyckas fokusera på det positiva. Försöker lära mig. Det är inte lätt tycker jag. Ha en riktigt mysig dag på stan sen! 🙂

 3. Elins styrka är otrolig. Er familj kan konsten att ta vara på livets alla stunder och det är eftersträvansvärt. Jag läser dina inlägg och följer dig på instagram – för att det alltid lyfter. Oavsett om det är svårt, underbart eller vardagligt, känns det in i själen och där ställs osunda tankar på kant. Önskar er en bra dag på stan. ❤

 4. Underbaraste raringarna!

  Jag sitter på mitt jobb o gråter…
  Gråter för att du skriver så fint och för att Elin ens ska behöva vara stark. Hon är så fin och jag hoppas ni får en underbar dag!
  Kram Katarina

 5. Ni har en underbart härlig inställning i allt det svåra och jobbiga. Elin är beundransvärd som med sådan styrka kämpar på.
  Kram

 6. Hur gick det med peruken för Elin? Blev det någon eller vill hon inte använda den? Jag använde min 3 ggr. Ser den i lådan ibland nedgrävd bland strumporna. Sen fick det bli sjalar o mössor istället, kändes så mycket mer befriande på något vis. Men när jag tänker tillbaka nu på den där tiden fattar jag knappt att det hänt. En dag är ni där med!! Kramar Milla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *