Hej Stockholm

 
 
Efter Zeta hoppade vi på båten in till stan. Vi brukar ställa bilen i Hammarby sjöstad så slipper man köra omkring med den. Vi promenerade till hotellet Bentleys och hoppade in i lite affärer på vägen. Det blev lite bilder med kameran och lite med mobilen. 
 
 
 
Sedan hade vi bokat bord på Boquerian på Mood gallerian där satt vi länge och åt tapas och drack vin. Någonstans där insåg vi att springa i affärer orkar vi inte mer så det blev mest sitta och prata. Livet i Stockholm är väldigt olikt vårt lugna lantliv så det föder mycket tankar. Vi hade mycket att prata om och det var mysigt att bara sitta. 
 
 
 
 
 
På kvällen så bytte vi om och klädde oss till fest och gick på Wallmans salonger. Där bjöds det på massor av god mat, superbra underhållning och trevligt sällskap vid bordet. Wallmans var bättre än våra förväntningar, de som underhöll gav verkligen allt. Väldigt duktiga på att sjunga. 
 
 
Sedan kom vi hem vid 23.30 och jag var såååå trött, det var inga problem att sova i enkelrum. De hade ställt in en extrasäng och vårt rum hade en liten söt balkong istället. Det var ett helt ok rum, men till priset som ett dubbelrum. Huvudsaken var att vi hade någonstans att sova. Det var ju både Madonnakonsert och fotbollsmatch i Stockholm. 
 
 
 
 
 
Efter frukosten så funderade vi på dagen, drack vårt kaffe länge. Vi hade bokat brunch kl 14, men både Kalle och jag var rätt nöjda med storstaden så vi bokade av bordet och längtade hem.
 
Jag hade bestämt mig innan att bara shoppa om det verkligen var något jag ville ha, och det var inget som jag blev så sugen på som jag verkligen behöver. Jag sparar mina pengar till att istället köpa världens finaste adventsstjärnor.
 
 
 
På vägen hem konstaterade vi att det är roligt att åka bort själva men det är ännu roligare när barnen är med. De är så stora nu och vi har så roligt tillsammans när vi är iväg så det är verkligen det bästa. Våra barn gillar både stan, upplevelser och middagar på restaurang. Snart är det de stora och då får vi all tid i världen själva.
 
Kanske är det så att i vår situation är det alltid så skönt att vara tillsammans, sedan kan vi göra egna grejer också såklart. Så nästa resa blir det hotell och julbord i Sigtuna, vi fyra och det ser jag fram emot, bara några veckor kvar.
 
Nu ska får det blir middag, åt nästan inget till lunch för jag fick migrän när vi kom hem några timmar. Nu har det släppt och nu ska jag mysa, lata mig och planera en hel del jobb.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Hej Stockholm”

 1. Låter som en fantastisk helg ni haft👍 Känner igen det där som du skriver om att det är roligt att åka själva, men nästan roligare med barnen. Just nu känner vi likadant, kan hända att det har att gör med att man vet att inom en snar framtid kommer det bara att vara vi två. Vår äldsta fyller 18 efter jul och planerar just nu en sportlovsresan till fjällen med sin pojkvän, sin bästa vän och hennes pojkvän. Känns ovant, men det är duktiga ungdomar så på så vis känns det tryggt och det är ju livets gång att det ska bli så. Bara mamma som måste ha lite tid att vänja sig😉 Ha det bra💖 kram

 2. Hej Lotta!
  Så mysigt med helg i huvudstaden!
  Jag ler när jag läser din reflektion om att det är roligast med barnen med. Vi har två små pojkar (2 & 6) men jag föredrar faktiskt att ha med dem, förstås anpassar vi resandet efter dem. Det är oslagbart att upptäcka världen, såväl den närbelägna som den längre bort, med barns ögon.
  I vinter ska vi båtluffa mellan två Kanarieöar. Super exotisk tycker vår 6-åring och vi instämmer och längtar!!!
  Önskar dig en fin kommande vecka!
  Kram Anna

 3. Hej,

  Vad fina ni är!

  Jag älskar Stockholm och bodde där som ung när jag jobbade som flygvärdinna, men känner att jag måste få ha en bostad på landet med trädgård, skog, och sjön som motpol till pulsen i stan.

  Ha en fin dag!

  Kram, Anneli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *