Tupp i hönsgården

 
 
När jag är hemma så går hönsen i det fria, om det är soligt väder så går de gärna lite längre promenader. Här har ni kungen i hönsgården gammeltuppen Messi. Han ser till att de andra ungtupparna håller sig i skinnet och snälla mot alla damer. 
 
 
 
 
Piffa och puffa som är blommehöns är ute i alla väder, de är de mest nyfikna och går gärna iväg på äventyr på egen hand. 
 
 
Har man aldrig haft höns så är det häftigt att studera dem och deras läten. För mig är det avkoppling att ta med kaffet ut på morgonen och öppna luckan och ut kommer dessa godingar. 
 
Ni har frågat om det blev kycklingar, det blev tyvärr inga. Inget av äggen var befruktat första gången, andra gången var det någon höna som kastade ner dem så de gick sönder, men nu har vi äldsta hönsmamma som ligger och ruvar på 10 ägg så nu får vi se vad som händer om ca 10 dagar.
 
Jag måste säga att jag är så glad till er som läser. Jag har förstått att ni är en brokig skara människor i olika åldrar och kön och det glädjer mig jättemycket. Fyra årstider ger gärna lite inspiration av allt till den som önskar och jag är glad att ni tycker om att läsa här och jag försöker bjuda på lite variation av mitt liv. 
 
Kram Lotta
 
Mer om höns hittar du här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Tupp i hönsgården”

 1. Så mysiga bilder! Smiter inte hönorna iväg, eller har ni staket runt hela gården? Detta är förmodligen en jättedum fråga – men befruktade ägg – hur går det till? Vad avgör om äggen blir kycklingar eller mat? Jag har inte vuxit upp på landet, som du märker. 🙂

 2. Jag tycker det är väldigt mysigt med höns, speciellt när de knallar iväg på äventyr haha. Min mamma har tagit emot "utjänade" värphöns på sin gård och man blir så glad av att se dem ha det så bra som de har där, speciellt när man vet vad alternativet hade varit annars.
  Mamma är mer än nöjd med dem och de tog ett tag men nu värper de hur bra som helst.. så bra att jag och syskonen inte behöver tänka på att köpa ägg mera.

 3. Läser din blogg dagligen Lotta och jag gillar den massor och mycket pga mixen kläder inredning vardagsliv lantliv något recept ibland osv. Du känns som en naturlig och ärlig person, inte någon som försöker vara någon annan i bloggen liksom…Det känns så avslappnat här inne och mest av allt älskar jag nog dina härliga lantbilder, ser så idylliskt ut och man riktigt känner lugnet! Tack för att du delar med dig! kram Annelie

 4. Ja, det ser verkligen idylliskt ut.
  Min granne hade några hönor och tuppar för några år sedan och de sprang också lösa.
  Jag har fågelfobi och tyckte inte det var så kul när de sprang över till oss men efter ett tag så vande jag mig ganska bra.
  En natt hade hon inte lyckats få in dem och då tog de sig upp i träd hos oss där de satt hela natten, inte lika kul när de började föra ett jäkla väsen klockan fyra på morgonen.

 5. Det är verkligen härligt med höns, varje morgon och kväll kikar jag ut från köket för att se om de gått och lagt sig respektive stigit upp och vad de pysslar med 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *