Älskade katten

 
Vi längtar efter vår lilla katt hemma, så liten är han inte längre för de här bilderna tog jag i april. Det är dags för kastrering när vi får möjlighet. Den här lilla dunbollen kommer betyda massor för oss när vi är hemma. När Elin var hemma och inte hade rätt smärtlindring och grät av smärta så var han runt henne hela tiden. 
 
 
Vilken tur att Findus kom in i vårt liv i rätt tillfälle. 
 
Förmiddagen idag var Elin på operation för en dosa som kommer sitta över ena bröstet och där hon kommer få sina behandlingar, ta blodprover m.m. Det var en skön stund att få vara själv. Gråta och tycka att livet är jävligt orättvist mot någon som redan har fått kämpa i skolan så mycket, läs HÄR . Elins känslor inför allt går ju upp och ner också. För mig är det ena stunden förjävligt och jobbigt och ena stunden sitter jag bara och ler och mår bra. Elin visar lite på instagram HÄR innan hon orkar uppdatera sin blogg som hon vill fortsätta med senare.
 
Som mamma tänker jag mest på allt som hon missar som tonåring för all tid som hon kommer vara på sjukhuset och med oss vuxna osv, men jag vet också att hon kommer frisk ut ur detta är hon bara lite över 18 år och har hela livet framför sig. Hon ska såklart inte sitta här på sjukhuset utan vara hemma så mycket som går och i skolan. Så längtar jag efter min son, jag vill ju vara med honom lika mycket. Det är så mycket tankar som måste få komma och gå och jag är glad att bloggen finns för jag har alltid tyckt om att skriva och dela med mig omkring mina känslor och tankar. 
 
 
Annars längtar jag efter mest simpla saker som att se naturen hemma på vår gård, gå en promenad, springa, vara med djuren, fotografera, träffa några vänner. Om Elin blir kvar här så byter vi i helgen och jag får vara hemma lite mer. Annars åker vi hem imorgon. Känns bra att varit ihop med Kalle sedan jag var 17 år och gått igenom så mycket tillsammans, nu kommer vi klara även detta och det kommer ge oss den bästa erfarenheten inför resten av våra liv.
 
Hoppas ni har det skönt i solen, det ser så härligt ut!
 
Kram Lotta
 
Mer om Findus kan du läsa här om du srollar ner

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

42 reaktioner på ”Älskade katten”

 1. Livet vänds verkligen uppochner när man har fått beskedet. Man går in i en sorts "cancerbubbla" som är svår att ta sig ur. Men mitt i allt det svåra så finns det många stunder som man kan glädjas åt och kom ihåg, ha aldrig dåligt samvete för att du är lycklig och skrattar åt kanske helt löjliga saker. Det är så viktigt för att man ska orka. Lika viktigt som att gråta tillsammans. Ni har varandra och det betyder allt. Cancer är ett helvete men man kommer ur det. All styrka till Elin,dig och familjen.

 2. Hej! Jag kom in på din blogg via Helena. Ville bara berätta för dig att min dotter fick leukemi när hon var 6 år. Det är nu 40 år sedan. Då hade en ny metod för att bota leukemi precis kommit till Sverige från USA och Ulrika var en av de första som blev botad med den behandlingen. Visst var det tufft många gånger, men hon gav aldrig upp utan hade den inställningen att hon skulle bli frisk och det är hon idag och mamma till mitt första barnbarn, Rasmus, en go kille på snart 12 år som är solstrålen i mitt liv. Kram till er alla

 3. Mina tankar finns mycket hos er och så skönt att du redan innan var så duktig på att se det fina i det lilla!
  Så sant, Elin är ung även när hon kommer ur denna eländiga period och kommer att ha en massa kul framför sig.

 4. Ååå Lotta… ni finns i mina tankar precis hela hela tiden och mina tårar rinner så fort jag läser dina uppdateringar. Men mitt i alla tårar för att det är så hemskt kommer en å annan glädjetår också för att ni är som ni är…urstarka och för att du ser det vackra i det enkla lilla, lilla….
  Önskar så att jag fanns där så jag fick kramas…tjuta o skratta med dig…
  Kram Katarina

 5. En riktigt stor styrkekram vill jag ge Elin och resten av familjen. En så stark att den kramar ur den där jäkla cancern ur din dotters kropp.

 6. Så stark och fin hon är Elin:) Förstår att det kommer bli många ups and downs under behandlingsåren, men som du skriver kommer ni gå starka ur allt sedan.

  Tror det är bra, precis som du skriver, att Ni gör roliga saker också. Tillsammans, eller var för sig. Sådant som Ni tycker om.
  Tråkigheter och mindre bra stunder blir det alltid vid sjukdomar, så ta vara på de roliga stunderna, och trösta varandra när någon av er faller.

  Ett tips i all välmening: Läste om en tjej (eller om det var på TV) i Elins ålder, som precis som Elin hade ett tjockt och fint långt hår. Hon tog tillfället i akt och klippte en kort tuff frisyr (tonade det i någon häftig färg) som hon aldrig vågat klippa sig i tidigare. Det var precis innan hon började behandlingen. Hon fick någon vecka i den häftiga frisyren innan håret föll, men det kändes inte lika hemskt när det redan var så kort:)

  Stora stärkande kramar till hela familjen
  Susanne

  @sussieak

 7. Fina söta lilla du. Jag önskar jag kunde knäppa med fingrarna så allt blev som vanligt igen. Du verkar vara så go, så alla kramar till dig och familjen. Inger

 8. Ja, tänk vad man kan längta till "det vanliga" och så bra det är när allt är som "vanligt" i livet. Det är något man ska ta till vara på när det är så. Jo, jag har skickat ett mail till dig som jag hoppas du hinner ta dig tid att läsa. Tror ni kan dra nytta av det om ni inte redan gjort det jag skrivit om.
  Kramar till er

 9. Fina Lotta, tänker på er så ofta jag kan inte förstå att detta skulle drabba din fina fina Elin, livet är inte rättvist. Ger er en styrkekram. Läser dina inlägg och gråter. Min son gick igenom samma procedur i höstas men efter alla prover konstaterad läkarna att det inte var cancer det var riktigt tungt.
  Kram

 10. Fina Lotta!!! Jag känner inte dig o vi har aldrig träffats men det gör inget för efter att ha följt dig så många år så känns det som vi känner varandra. Att gå igenom det som ni går igenom kan ingen förstå som inte varit där själv. Jag vill sända dig allt stöd i världen!!! Lämna resten av livets alla måsten för en stund o var med varandra. Gråt,skratta, skrik, mys o var med alla känslor. Skolan finns kvar för Elin o det finns så många bra allternativ om hon behöver sedan.
  Massor med styrkekramar!!! ❤️❤️❤️
  FUCK CANCER!!!

 11. Tänker på er!
  Det är såå jäkla starkt av dig att dela med dig här på bloggen av det ofattbart svåra ni går igenom just nu.
  Jag är övertygad om att Elin fixar det här!
  Varma kramar till hela familjen!❤️
  Jenny

 12. Har följt bloggen några år och njuter och inspireras av allt det vackra du presenterar. Nu blev jag så berörd av att läsa om hur ni drabbats av sjukdom i familjen. Det känns ju på nått sätt som om man känner er fast man inte gör det, och jag vill gärna vara med och be för er om hopp, styrka och glädje i allt det tunga. Kram Anna

 13. Läst din blogg länge men aldrig kommenterat (dålig på det…) men nu är det verkligen dags: Mina varmaste tankar till dig och din familj! Glad att ni kommer att få den bästa tänkbara vården och ni har varandra, bär varandra!!! Kram

 14. Förutom sjukdomen är den splittrade familjen den tyngsta biten. Alla familjemedlemmar far illa av situationen o som förälder slits man mellan det sjuka barnet o de friska barnen. Tiden för sig själv till återhämtning blir minimal. Bara att få gå till frissan själv tyckte jag var skönt. Taktilmassage gick jag på och det var så avkopplande i en stressig stund. Medkänsla från en annan mamma.

 15. Gick in hit för att pigga upp mig då din blogg är som den goda choklad jag unnar mig ibland. Nu blev jag ledsen och berörd och det är precis lika ok, så jag vill skicka dig styrka och mod och kramar till din dotter. Vi har levt nära ett barn med leukemi, fantastiska hjältar och hjältinnor är de barnen!!! Önskar er allt gott ni kan få! //Maria

 16. Gud så fin katt! Vad är det för ras? 🙂
  Och vilken fin blogg du har! Jag älskar livet på landet, det är min största dröm att starta en egen liten självförsörjande gård 🙂 <3

 17. Önskar jag kunde ge er styrka i massor❤️Kraft att kämpa i med och motgång💕 Ge er en övertygelse om att det kommer att bli bra igen, det önskar jag er av hela mitt hjärta.
  Maggan

 18. Hon kommer fixa det har superbra tror jag, later fran vad jag sett i hennes egen blogg som att hon ar en riktig fighter. Precis som du sager sa har hon hela livet framfor sig sedan och hon kommer kunna ta igen de har aren. Hon kommer lara sig massor om sig sjalv ocksa pa vagen. Kampa pa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *