Att välja katt

 
 
Vas här 
 
Idag är vi redo för att åka bil i tre timmar och välja en sibirisk kattunge, jag har tagit med mig kameran och hoppas kunna ta några fina bilder. De är 4 veckor nu så vi får vänta 2 månader sedan innna det är dags för lilla kissen att flytta hem till oss. Vi är jättepirriga och glada….och hur väljer man katt? Vi valt en uppfödare (katten kommer vara vetrinärbesiktad, shippad , stambokförd, försäkrad osv ) som har en kull med färger vi gillar och en ras vi tycker är fin. För en del är det här med skaffa katt inte så märkvärdigt, men för mig som aldrig fått hålla i katter som barn känns det jättestort. Nästan som att vänta på en bäbis:)
 
Man kanske bara känner vilken som är rätt när man ser dem och får vara med dem. Mina barn har alltid velat ha djur inne och nu äntligen ska det bli så, av 4 kattpojkar så ska vi välja en. 
 
 
Hinner kanske visa bilder ikväll….
 
Kram Lotta
 
Mer blommor hittar du här om du scrollar lite

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Att välja katt”

 1. Ni kommer känna precis vilken som passar er 🙂 När vi valde valp för två år sedan hade vi enligt bilder bestämt oss för en av två, men när vi kom dit blev det den andra 🙂 Han passade oss perfekt! Lycka till idag och passa på att gosa ordentligt med alla goa kattungar 🙂
  Kram Mia

 2. Ta alltid en titt i munnen så tänder ser normala ut, kolla igenom mellan alla tårna så det inte lurar någon svampinfektion och se gärna att kattungen tvättar sig som den ska innan ni åker hem! Den får inte heller nysa eller hosta. Förutom det ska man gå på magkänslan och framförallt känna efter om man vill ha den vildaste ellet lugnaste ungen i kullen. Jag tror på "kärlek vid första ögonkastet" och när vi valde katt valde vi den som först klättrade upp i knät hos oss. Lycka till! 😀

 3. Man rekommenderar väl inte allergiker att skaffa pälsdjur, tänkt om er allergi blossar upp igen. Allt för många katter och andra djur lämnas till djurhem pga allergier. En del lämnar bara sina djur vind för våg. Nu tror jag absolut inte att du skulle göra så men tänk er för innan ni tar hem katten. Den kommer att leva länge, vår äldsta katt är nu 16 år och jättepigg.

 4. Klart det är STORT att välja katt, det är ju en vän och familjemedlem som man förhoppningsvis skall ha i många år framöver!
  Ser att du fått tips här ovan, jag tror också att det blir så att man känner lite mer för den ena, kanske någon som klättrar upp i knät och somnar! Känn efter om ni vill ha en "vilding" eller en lite sävligare knäkatt kanske? Fråga gärna uppfödaren om de olikas temperament, för det kan ju vara svårt att avgöra vid ett besök.
  Lycka till! Och ta foton!! 😉
  Hälsnignar en kattlover 😉

 5. Ååå vad mysigt, jag är lite avis. En gång när jag skulle välja katt, var det katten som valde mig. Han hoppade upp i mitt knä och började leka med mitt långa hår 🙂 Han fanns med mig i 15 år och det är enormt tomt utan honom <3 När vi skulle skaffa Ikoz som är en neva masquerade, då var alla andra tingade. Men han passar oss perfekt så go underbar kille. Jag hoppas som någon annan skrev här, att allergin inte blossar upp. Aldrig roligt när katter behöver lämnas åter. Men det är ju en ras som räknas som "allergivänlig", men alla tål dom inte ändå. Min vän kan klappa Ikoz helt utan problem, det är härligt. Lycka till igen! Ser fram emot bilder 🙂

 6. Grattis! Och Lycka Till som nyblivande kattägare 🙂
  Har haft katt i princip hela mitt liv och kan inte tänka mej ett utan.
  Säger som flera här redan gjort…katten brukar själv välja sin ägare…katten är en säregen art 😀

 7. Åååhhhh katter är det bästa som finns!! Jag har haft katt hela livet, älskar katter!! Min lilla kattungsflicka är nu 16,5 år, har diabetes sen över 5 år med insulinsprutor morgon o kväll och är nästan blind, men hon är min lilla älsklingsprinsessa, jag är galen i henne!

 8. Så spännande med en liten kattunge!!Jag är uppfödd med katter, men vi har aldrig kunnat skaffa något husdjur pga att vi alltid har rest så mkt och bott utomlands. Ha det bra÷)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *