Behandla altangolv

Reklam Nitor
Före tvätt
Vi har en gammal altan som är ca 10 år utanför uterummet, jag hade nästan gett upp hoppet att den skulle kunna bli fin. Det har blivit mossa på den och ser mest tråkig ut. Jag sökte på nätet och kom i kontakt med Nitor och i samarbete med dem sa att det gick att få min altan fin igen och att jag skulle få testa deras produkter och även fota några bilder till dem och ge er inspiration. Nitor är även märkt med bra miljöval och det gillar jag.
Den andra altanen har vi behandlat direkt efter vi byggt den, men denna har fått stått så här ful länge och har gammal träolja på sig. I vilket fall så drömmer vi om att ha en altangolv som blir sådär lent och grånar snyggt, går det att få det tro?
Vi började med att tvätta golvet med vatten, sedan har vi en terasstvätt som fick jobba bort det värsta. Även en borste skurade vi med. När golvet var rent från det värsta så hade vi på Nitor Wood cleaner  med en roller. Det fick ligga på i 15 minuter innan högtryckstvätten fick tvätta bort smutsen som luckras upp ur träytan. Min man skurade rätt bra med både borste och tvätt.
Efter första tvätten, nu ska det behandlas också.
Det lossnade verkligen massor och efter mycket skurande och tvättande så såg altangolvet redan mycket så finare ut.

Idag ska vi fortsätta behandlingen med Nitor Wood protection som kommer ge den där snygga grå ytan och håller golvet fint länge. Jag återkommer med bilder på det. Sedan ska det målas och fixas runt huset men det får bli en annan dag, först ska det läggas sten. Så behöver jag lite trädgårdsdynor, tror det kan bli några här 
Ha en härlig söndag! Hoppas det gav lite inspiration till er.
P.s produkterna säljs på samtliga Bauhaus och K-rautas varuhus, samt ett större antal handlare inom kedjorna Colorama, Happy Homes, Järnia och Bolist.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

20 reaktioner på ”Behandla altangolv”

 1. Man blir ju lite avis på alla erbjudanden du får, men det är dig väl förunnat!
  Tänkte genast på att du skulle haft ett samarbete med de som tillverkar produkten Sioo. Det är en kiselbaserad produkt som håller golvet ljust och behandlingen behövs bara ca vart tionde år! Vi har köpt in det till vår altan och det ska bli skönt slippa det tråkiga oljandet varje år! Dyrt som skrutt var det, men man slipper ju oljekostnaden varje år. Lycka till med ert!

 2. Jag beundrar alla ni bloggare som så fort ni ska göra något ringer runt för att tigga till sig ett litet samarbete. Nej jag är inte avundsjuk utan jobbar och betalar för mig. Manmkänner när det är samarbete på gång. Någon är sugen på en pool och vips så har man en liten pool i samarbete med ett företag. Känns bättre att jobba lite mer och betala själv ungefär som att bli bjuden på champagne på krogen och känna att man måste prata med den personen hela kvällen.

 3. Man betalar endast skatt på förmånsvärdet inte hela beloppet vilket ger en bra rabatt . Jag är mycket påläst, vilket gör att jag inte skulle få 38000 i restskatt. Jag får också allt jag pekar på men det köper jag själv 🙂
  Mvh Maria

 4. Spännande att följa! Trött på att olja varje år och hade hört talas som Sioo tidigare. Det verkar ju minst lika bra.

  Synd att fokus flyttas pga gammal hederlig svensk avundsjuka… @maria

 5. Har kört med Wood Protection , några plankor blev vita på några ställen. Vet Du varför? Verkar som om medlet inte trängt in utan ligger på ytan. Kan kanske bero på att plankan inte var ordentligt torr efter rengöringen ??

 6. Hej! Vi har också köpt nitor och tänkte behandla vår uteplats. Jag är nyfiken på hur altanen ser ut nu, kommer du att lägga ut bilder snart eller är det för tidigt ännu? Är du nöjd med resultatet? Mvh Madelen

 7. I dag är det vårkänslor i kroppen😊 Tänkte behandla vårat trädäck. Så är lite nyfiken hur det här golvet är nu? Kommer ni behandla det i år igen?
  Kram

 8. Hej! Vad fint ni har! Trillade in på din blogg då jag sökte information om Nitor och sioo, vi har funderingar på att behandla våran altan med något av dessa i sommar.
  Upplever du någon skillnad på dessa?
  Vi var inställda på att inhandla sioo men här fanns bara Nitor på affären 🙂
  Mvh Linda

 9. Hej. Vi har behandlat vår altan med Nitor woodprotector enligt bruksanvisning. Efter första regnet blev den fult vitfläckig. Inte roligt. Vi har fått tipset att spola med vatten och ev skrubba. Testar med att bara spola först vill inte skura bort medlet vi just lagt på. Någon som har erfarenhet av detta?

 10. Hej.
  Efter tvätt behandlade ni enligt bruksanvisning 1gång med det sista steget? Eller la ni på det flera ggr?
  Läst olika och blir lite kluven, men i nitors bruksanvisning står det bara en gång.
  Med vänlig hälsning, sara

  1. Hej
   Vi behandlade golvet bara en gång med tvätt, man brukar sedan köra även det andra medlet som gör att golvet håller sig fint längre men det hade vi inte hemma. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *