Hönsliv

 
Det var någon som frågade hur det går med hönsen, å det går bra. Vill inte ha dem ute själva när jag inte har koll för det är lätt att de blir uppätna av alla faror så jag brukar sitta hos dem en stund, eller passa på att vara ute i trädgården. 
 
 
 
Tips på bra inköp till höns hittar du här 
 
 
De trivs tillsammans, än så länge går det bra med två små tuppar. De har växt massor sedan de kom hit.Tyvärr värper ingen av dem just nu så jag hoppas de kommer igång med det snart.. 
 
 
 
Mamma höna har fått för sig att att ruva hela tiden fast hon inte värper, så ruggar hon en del med men jag lär mig något om dem hela tiden. 
 
 
 
Jag städar ofta hönshuset för jag vill inte att det ska lukta så illa och så är det roligare att komma in när det är fint och det tycker hönsen med. När jag städat går de och sprätter och undersöker överallt. 
 
 
Så har jag hängt gamla cd skivor i träden för att slippa höken, men jag vet inte om det hjälper. Man gör vad man kan i alla fall, de där små hönorna är nog bland det bästa jag gjort. 
 
Nu ska jag fånga dagen med tjejerna i Helsingborg, vad vi hittar på ser ni på instagram. Ha en skön lördag!
 
 
Kram Lotta
 
Mer om höns hittar du här
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Hönsliv”

 1. Vilka fina!!! Tuppen ser supersöt ut tycker jag! Det är inte ofta man ser så fräscha hönor och en sådan hönsgård. Det är säkert för att de får så mycket kärlek och omtanke – ni kommer säkert att få världens godaste ägg när de väl kommer!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam

  Angelica

 2. Hej du sköna böna!
  Å nu sitter jag o grinar här igen…
  Jag fattar inte att jag aldrig kan läsa om känslor utan att tårarna trillar..
  Jag syftar på ditt fina inlägg om stora dottern i den fina stövlarna..;) ♥
  Vilka underbara bilder du bjuder på som vanligt och jag tror att alla hönor skulle vilja bo hos dig!
  Kram Katarina

 3. Du har en sån himla mysig och fin hönsgård.
  Jag vill med ha en hönsgård och måste nog fixa en så smånigom.
  Dock har jag kaninuppfödning och det är lika mysigt! 🙂
  Men bara tanken att gå ut och plocka sina ägg på sin egna tomt är hur underbart som helst.
  Kram Jannice

 4. Där måste hönsen trivas. Ni har gjort det så fint för dem!. Min dröm är att också en dag ha höns, vill då ha dvärghöns. Ha det så bra!!! 🙂

 5. hej lotta, ja man måste vara lite försiktig med hönsen, dom är lätta byten även om tuppen brukar försvara sin flock. Det finns "hök attrapper" att köpa som du kan sätta vi hönsgården, tror det funkar ganska bra. Antar att du vet att man redan nu måste sätta in extra belysning med timer för att dom inte skall sluta värpa, dom behöver många timmar fullt dagsljus för att inte "gå i vila". lycka till, Med vänlig hälsning Mia

 6. Helt underbara bilder!!
  Jag var tvungen att leta upp din blogg (följer dig alltid på Istagram). Min mamma & pappa har fått för sig att dom skall ha dvärghöns & då berättade jag om dig 😉 Så måtte jag bara leta upp din blogg & maila den till mamma så hon får lite inspiration.

  Måste komma ihåg att lagra din blogg i min, så jag inte missar den igen.

  Ha en fin fin dag
  //Sessan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *