Att hitta inspiration

 
Jag fick en fråga här på bloggen om att hitta inspiration, som jag tänkte besvara här
 
”Jag måste bara fråga dig som bloggar så mycket. Vad får du din inspiration ifrån? De är ju inte varje dag man testar ett nytt recept, går på event eller hittar på något speciellt. När dagarna bara går med jobb, skola, läxor, städa, makaroner och köttbullar är de inte lätt att skriva nått. Du kanske har skrivit om de innan. Men de måste jag ha missat i så fall.”
 
 
 
För mig innebär bloggandet att ni är med mig i min vardag, hela tiden. Jag tänker på vad jag vill berätta, vad jag vill visa och vad jag inte vill ha med eftersom en del av mitt liv måste få vara privat. När jag är i skogen, i hagen eller springer så vandrar mina tankar ofta fritt. Hur jag vill leva, hur mår jag och hur jag tänker omkring mitt liv? Här formas mycket av det som ni läser. 
 
 
När jag är ute i naturen så tar jag många beslut, jag kommer på lösningar, jag tänker ofta hur ska gå vidare i livet osv. Min hjärna vill gärna ha den tiden för att kunna utvecklas. När man driver företag så skulle jag vilja säga att det är den tiden som gör att det går bra för mig. Man måste stanna upp och få tänka hela tiden. 
 
 
Bloggandet för mig är vad som händer just nu, ibland är det en tanke, ibland är det något jag gör, ibland något jag köpt osv. Bilder har jag alltid massor av för jag har tiden när jag jobbar hemma, men orden kan ibland saknas. 
 
 
Jag har inte svårt att hitta inspiration, jag skulle kunna göra 10 st inlägg om jag bara ville och orkade, men jag vill förmedla något som känns bra för mig och så ska man hinna med. Jag har en stor gård, ett stort hus, det händer ofta roliga saker, min familj ställer till viss del upp i blggandet med att synas eller med det vi gör, så jag skapar hela tiden inlägg utifrån det. Hade jag haft ett ”vanligt jobb” och bott i lägenhet så hade jag fått vara mer kreativ. Jag försöker alltid att se det lilla i det stora. Jag har haft samma hus i alla år, så jag måste variera mig och ge er spännande nya saker …fast i själva verket är det att jag utvecklas och ni är med på resan.
 
Sedan har jag ingen prestige i bloggandet att det bara måste vara snygga bilder eller jätteintressanta saker, eller fina grejer hela tiden. Jag bara bjuder på det som är aktuellt rakt upp och ner. Inspirationen får jag genom allt som händer, människor jag möter men framförallt när jag är i naturen. 
 
Ni andra som bloggar hur hittar ni inspiration?
 
 
 
Ha en fin lördagkväll, jag har sådan träningsvärk i rumpan efter sprungit och gått långt i veckan så jag ska sitta resten av kvällen 🙂
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Att hitta inspiration”

  1. Tack för en trevlig blogg. Är roligt att läsa om dig, att du är den du är. Du skriver om din vardag och verkar inte ta för mycket intryck av alla andra heta bloggar. Fortsätt med det.

  2. Bra inlägg Lotta! Eftersom att jag bloggar om Skottland och dessutom bor där så har jag ett överflöd av inspiration. Nåt man läser eller hör eller att man besöker nån plats. Sen gäller det att omvandla det till blogginlägg och det kan ju vara lite knepigare ibland.
    Måste ju dessutom passa på att tipsa om att jag i bloggen idag tipsar om hur man kan vinna en fullmatad resa till Skottland:)
    Kram

  3. Tack för att du delar med dig av personliga tankar. Jag känner ingen mig i att få idéer i rörelse,tycker också det är bra med promenader för att tänka! Och att vara snäll mot sig själv är bra för kreativiteten, tycker jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *