Trädgården är terapi för mig

 
Jag tycker om att pyssla med saker i min trädgård, det är som terapi för mig. Ibland har jag fått höra att jag gör så mycket och borde lugna ner mig så jag inte går in i väggen, men nu har jag fått det förklarat för mig.
 
Jag har lite högt dopamin vilket betyder att jag mår bra av att det röra mig. Lite stress är i och för sig inte farligt det är brist på återhämtning som är livsfarligt. När jag pysslar så är det kravlöst vilket inte leder till att jag känner mig stressad. Vore det istället saker som jag gör under stress och för att det är krav och det blir för mycket då är det inte bra. Sedan har jag skaffat mig tid att bara vara här hemma till att motionera, gå i skogen eller bara ha tid att sitta med mitt kaffe i min vardag.
 
 
 
Skor hittar du här
 
Det är väldigt skönt att få sådana förklaringar till varför vi är olika. En del tycker om att sitta still med en bok eller titta på film, det gillar inte jag.
 
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Trädgården är terapi för mig”

  1. Förstår dig helt och hållet. Jag har väl aldrig direkt varit någon fantast som grejat i trädgården tidigare. Men här nu de senaste åren, sommaren som varit har jag verkligen insett vad bra man mår av att pyssla och greja i trädgården! 🙂
    Längtar så tills jag får börja greja i vår trädgård i nya huset nästa vår! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *