Sådär mitt i livet

 
Idag åker jag iväg och fotar reportage i Halmstad, ska bli roligt att komma iväg lite. De andra får vara hemma och vila sig nu när jag är borta :)) nejvars mannen skulle fortsätta måla huset. Det tar aldrig slut. 
 
 
Tröja här
 
Jag har det annars väldigt bra nu, det är tryggt och lungt. Jag har gått igenom min lilla kris för ca1.5 är sedan när jag hade gått ner lite vikt. Plötsligt så kände jag mig yngre och ville ut och leva livet, jag kände inte igen mig själv som person och inte mina tankar. Jag fick helt ändra min syn på mig själv till något annat som jag inte hade tänkt om mig själv innan. Men jag var inte ute något och dansade eller på krogen eller så, men jag kände mig som pånyttfödd. Det låter helt galet , men alla som haft en 40 års kris vet nog en del vad jag pratar om. 
 
 
Tröja här, kortbyxor här och väska här, skor här
 
Jag vände istället den där krisen in på min man, öppnade upp mitt hjärta lite mer och vågade ännu mer komma ut ur garderoben och leva livet. Våga vara kvinna och inte bara mamma. Det har banne mig varit underbart för vårt förhållande för jag var tråkigare förr. Nu bara lever jag livet rakt upp och ner och bryr mig inte så mycket om vad folk ska säga, hur man bör vara osv. 
 
Jag är inte den som jag förr, jag har andra vanor nu, jag har andra behov, jag har blivit mycket mer fåfängd och det står jag för. Mitt liv ser helt annorlunda ut nu för mina barn har blivit större osv. Jag tror det är viktigt att våga möta de känslorna och våga förändras. Jag har en helt annan trygghet nu, förr jag lät jag människor bestämma över mig men det går inte nu. Jag känner mig ändå som Lotta, men jag går med strömmen inte mot den. 
 
 
Den där självkänslan och självbilden får man liksom jobba med hela tiden, att faktiskt både vara nöjd och inte behöva försvara sig att man utvecklas. Jag känner mig inte som någon bakLotta längre, så jag behöver inte ha dåligt samvete om hon lämnar mig. Jag har nya intressen som tex. hönsen. Jag är mer hönsaLotta i så fall 🙂
 
 
Så här är jag, sådär mitt i livet och mår toppen. Lite mer tid för mig att bara vara kvinna, lite mer tid för att bara vara jag.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

20 reaktioner på ”Sådär mitt i livet”

 1. Du skriver så bra Lotta. Jag går ju som bekant igenom min fyrtioårskris nu, och försöker peppa mig själv att jag kommer ur krisen som en starkare Linda. Tycker du är så klok och stark som vågar lita på dig sjäv , göra det du vill och vara den du vill. Du inspirerar mig Lotta! Hoppas jag snart får träffa dig igen.
  Kram, Linda

 2. Ååå…bara sitter här o ler o finner inga ord…
  stryker bort en tår och konstaterar att jag är så himla glad att jag mött dig.
  När du för dig själv framåt för du mig och så många andra också en bit framåt…
  …att våga vara kvinna…inte bara mamma…
  SÅ BRA!!!!
  ha en riktigt härlig dag nu vännen!
  kraaaaaaam Katarina

 3. Vilka härliga insikter du har delat med dig av. Vad härligt att läsa och inspireras av. Det är jag som väljer hur jag vill leva mitt liv Ingen annan kan bestämma åt en. Forsätt inspirera det behövs i bloggvärlden 🙂
  Kram Åsa

 4. Så himla klokt sagt och så skönt att vara igenom krisen. Jag har också haft en rejäl 40- årskris och börjar så smått komma ut på andra sidan. Min största oro och fundering under krisen var att livet rusar på och att jag inte hinner med att göra alla roliga saker jag vill i livet. Nu har jag landat och i inser att även om man inte hinner allt så är det bäst att sluta oroa sig och njuta av livet och det som man har här och nu. 🙂

  /Camilla J

 5. Så fint reflekterat över dig själv och ditt liv! Det är så härligt när man kan titta lite backspegeln och se vad man gått igenom och vad det kommit ut av det och inse att allt blivit till något bättre även om det varit en tuff resa dit.
  Kram på dig 🙂

 6. Jättefint att du valde att "vattna där du stod" och fick ett bättre liv. Ska bli kul att träffas för vi kommer att ses i höst i Spanien.

 7. Fin sagt fina Lotta, sådan ändring har du gjort på en härlig positiv sätt, du och din familj mår bättre med din glad och positiv inställning, du har gett till oss som följer dig också mycket glädje. När jag läser din blogg eller instagram så mycket energi man får av dig, tack din goa och rara Lotta, försätt så, låt aldrig någon att krossa dig, du är rik med ditt liv och din underbar familj <3<3 Tack att du finns <3 Kram, Dijana 🙂

 8. Underbart sagt "hönsLotta"!! :-)Du är helt otrolig, vill man inspireras så ska man läsa din blogg. Jag gör det varje dag! 🙂
  Kram/ Helene

 9. Det är synd att vi fortfarande låser oss fast vid ålder, kanske ännu mer nu än förr. Fastän vi nu är mer mitt i livet vid 50, någon generation tillbaka var man uråldrig då ;=) Livet är en stor process framåt och jag tror att man kanske ska använda ordet förändring mer än kris. Visst låter det bättre? Förändring är jobbigt (kanske därav lite kris) men spännande, och sen väntar nåt toppenbra runt nästa hörn för det mesta. Fina reflektioner goaste Lotta! kram Milla

 10. Åh Lotta nu vill jag bara krama dig! Så himla klockrent skrivit!
  Du är en av anledningarna till att jag ser framemot att kunna säga att jag är 40 år. Ni är några bloggerskor i den åldern som verkligen visat mig att det är skönt att bli 40 år, för att man landar mer i sig själv och har lite mer pondus.
  Tack Lotta för att du delar med dig av dina känslor och dina tankar.
  För mig är du Lotta, varken bakLotta eller hönsLotta (men jag förstår vad du menar)
  Kram & kärlek

 11. Vilket fint inlägg! Och visst är det underbart härligt när man struntar i vad andra tycker och tänker och istället koncentrerar sig på egen lycka och lyckan till dem man älskar. De som betyder något.

 12. Mycket bra skrivet och livet har sina toppar och dalar men efter 40 har man fötterna på jorden och kan hantera allt bättre. Gillar dig och du sprider så mycket glädje och klokhet. Det är viktigt att umgås med människor som ger energi och inte bara tar energi. Sen vi träffades har jag utvecklats i massor och jag vet att om vi hade träffats idag hade jag njutit av att umgås ännu mer och struntat i att allt ska vara så perfekt för det kan jag nu. Man lär sig alla dagar, brukar jag säga till mina barn! Kram Susanne på Ippibacken.

 13. Fina fina Lotta! Sitter och läser ikapp medan tuppen gal utanför… en av dem… Känner igen mig och ler. Men jag fick en ny man, underbar och utvald och alla måste hitta sin väg och just våga öppna sina hjärtan som du skriver. Jag skrev om fåfänga och flärd igår, lite annan vinkel men ändå samma på något vis. Att våga. Jag ser fram emot att ses så där länge någon dag igen och prata ikapp, det är vi ju bra på båda två 🙂 Kram!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *