Lägga sten utmed grunden

 
Utmed huset har vi haft rosor på varje sida och kärleksört men rabatterna har inte varit fina och det blir väldigt varmt där. Jag ville att vi skulle göra om till något som är lätt att sköta men ändå snyggt så vi valde att lägga sten utmed husgrunden och hela grusgården. Vi har en stor trädgård, så det gäller att göra allt enkelt som går.
 
 
Vi började med att gräva bort blommor som var något att spara. Sedan skulle det grävas bort allt ut från väggen 50 cm och ca  20 cm djupt. Vi lade fiberduk för att slippa ogräs och fyllde på med singel som skulle plattas till. Vi lät vårt ligga ett tag så blev det tillplattat lite extra.
 
 
 
Sedan idag började vi lägga gatsten först, det viktigt att få det rakt och i våg så vi fick hamra lite på dem och ha en vattenpass. Sedan la jag i kullersten som vi ville ha den, efter det så fyllde vi upp med stenmjöl och sist så använder vi ogräshämande fogsand. 
 
 
 
Så här blev det när det var klart, blir mycket snyggare att komma in på grusgången nu. Det blir en helhet och ser välskött ut. Vi är inte klara, men äntligen en bit på väg. 
 
 
 
Så här såg det ut när vi började.
 
Stenen kommer från Flisby, vi beställde på nätet och fick det hemkört. Smidigt men det kostar en del. En investering för framtiden.
 
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

15 reaktioner på ”Lägga sten utmed grunden”

  1. Supersnyggt! Kul att läsa hur ni gjort och få inspiration. Jag har blomland mot husväggen som jag vill flytta och har samlat högar med stora stenar. Så något liknande ditt fina ska det få bli. Vi bygger ny altan med tak denna sommar. Så nästa sommar får framsidan bli på tur. Vi stressar inte iväg. Fast ibland blir jag less eftersom vi "projekterat" sedan 1992, fast då stod inte huset där vi bor nu. 2000 flyttade vi det till dess nuvarande plats och har byggt om och till det i omgångar. Fast så är det väl som husägare. Att man aldrig blir färdig 🙂 Tack för all inspiration du ger! KRAM från Eva

  2. Vad fint ni har fått det! Sten är verkligen snyggt, både grus och kullersten, det gör sig så fint mot grönska! Och rabatter kan man gärna ha ut en bit från huset, det blir bättre på många sätt!

    Kram Gunilla

  3. Jättefin! Blir sugen på trädgårdsfix när jag ser dina bilder! (Jag antar att ni hade ett vattenpass och inte en kompass vid stenjobbet ;-D)

  4. Men så fint det blir! Håller själv på att lägga sten utmed huset så det var jätte kul att se att det kan bli så fint!
    Nu blev det genast lite lättare att kämpa vidare 🙂

  5. Tack för inspirationen- precis så hade jag med tänkt mig för några år sen men inte kommit igång ännu pga många andra projekt hela tiden. Får bli nästa sommar!! Kram

  6. vad fint det blev! kom in hit via en bild på pinterest, och letade fram detta inlägget om stenläggningen längs med huset. vill själv göra så, så bra att se o läsa om hur någon annan har gjort! extra fint med inramningen av gatusten, något jag inte hade hunnit tänka på än 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *