Planera

 
 
Kruka Sprudla, porslin Allrum, underlägg Ikea, blomma vet ej sort
 
Jag är så dålig på att planera tex. en föreläsning, all annan planering som vad jag ska göra och hinna med är jag däremot rätt duktig på. Jag har en massa idéer och så men att samla dem på papper och få dem i rätt ordning så det blir bra, det tycker jag är svårt. Har ni några bra tips på det? Jag har lite dåligt minne så jag pratar mer utifrån stunden vad jag minns just då osv men det är ju inte alltid så bra. Man ska helst ha en plan. På lördag ska jag prata för 40 st kvinnor på en kvinna i fokus , det är åter igen att utsätta sig för lite läskiga saker. 
 
Min son gjorde det i helgen, något han tycker är svårt. Han mådde så dåligt innan, men när han kom hem och det gått bra var han så lycklig. Jag utsätter mig ganska ofta för läskiga saker, på så sätt har jag växt och ändrats som människa. Jag har alltid varit lite orädd och galen, men ju äldre jag blivit desto mer risker har jag tagit för att vinna något. Har ni också erfarenhet av det?
 

 
Nej nu är det bäst jag sätter igång med middagen. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Planera”

 1. Testa med att göra en mindmapping när du ska hålla ett föredrag. Då håller blir det mer visuellt i din planering och den röda tråden tydlig.

 2. Nu tror ju jag att du är oerhört inspirerande att lyssna på och ibland är det så befriande skönt att slippa supervälregisserade tal/föredrag. Jag håller ju en hel del sådant och jag brukar alltid bestämma ett tema för aktuellt föredrag/tal – ett tema/ett keyword. Därefter gör jag alltid en mindmapping där jag samlar stödord för allt jag vill få fram under varje rubrik. Ett tips är att bestämma början och slut först – hur vill jag fånga dem, vad vill jag skicka med dem. Lycka till! Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/02/11/overgiven/

 3. Jag gör alltid PowerPoint presentation med stolpar/punktlista. Jag börjar med att sortera de område jag ska prata om, sen bryter jag ner varje område för sig. Jag tycker det är roligt att förbereda föreläsningar och att föreläsa.
  Det kommer gå bra!
  Kram

 4. Du vet säkert allt du vill säga för att lätt komma ihåg det kan du använda stödord som mind map, om du känner till det. Då är det lättare att komma ihåg, stödord som leder till det du vill ha sagt. Du är ju utbildad lärare så du har säkert kommit i kontakt med mindmap. Lycka till!
  Annelie Andersson från Sundsvall

 5. Hej hej hjärtat!
  Du det kommer gå lysande…
  å förresten är det bara 39st å så jag som sitter där å lyssnar..
  å jag är ju lite hejsan hopsan vet du ju..;)
  Knåpa ihop en liten komihåg lapp med det du vill ha sagt å sen pratar du från hjärtat så som det känns just då..;)
  Ska bli så kul att ses igen.
  Kraaaaaaaaaaaaaam Katarina

 6. Kay Pollak brukar plötsligt göra konstiga läten mitt i en föreläsning för att undvika att bara mala och mala. Gör man oväntade saker mitt i en föreläsning så kommer folk också ihåg det man har sagt. 🙂 Han är ganska rolig.
  Jag brukar skriva ner punkter och sen prata fritt utifrån punkterna, annars blir det stelt och monotont. Brukar också försöka få med publiken genom att fråga dom saker. Det kan dock vara riskabelt om det finns en pratkvarn med i publiken som helat vill ta över och tycker att hon/ han kan allt bättre än du. 🙂

  Min mentor sa en gång att när man är rädd för att göra nått så ska man bara göra det. Gör det ändå! Allt sitter uppe i huvet och hjärnspökena hittar på massa saker som inte finns i verkligheten. Jag kunde säga: Nä, fy jag vågar inte! Och då sa hon: tänk inte på vad som kommer att hända utan gör det bara och direkt när det är gjort, ring mej då!
  När man sen ringde och hade gjort det läskiga var man helt euforisk och upprymd! Det var ju inte alls lika läskigt i verkligheten, det var bara hjärnan som spelade en ett spratt och byggde upp massa ”tänk om”- scenarier.
  Närma gjort det tillräckligt många gånger är det inte längre lika läskigt. Då får man hitta nya utmaningar! 🙂

  PS. Snygga skor! Och spiror! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *