Glögg och mys med tjejerna

 

 
 
Det blev så mysigt igår när tjejerna kom, jag försökte hålla det enkelt med köpt julgodis till glöggen från barnens julmarknad. Likaså med kakorna till fikat, men sedan villl jag att de ska känna dofter när de kommer och massor av ljus på ute och inne. Håll tillgodo med lite mörka bilder. 
 
 
 
 
Min man hjälpte mig att göra tomatsoppa och så hade jag bakat bröd. Det receptet hittar du HÄR
 
 
 
Sedan i samarbete med Boxholmsost fick vi provsmaka ostar till brödet. 
 
 
 
Vitlökost

En mild, men smakrik ost

Havssalt & Örter är smaksatt med soltorkade tomater, basilika, oregano, timjan och rosmarin plus att vi använder havssalt. Prova gärna denna ost på en rostad smörgås eller för att göra en smakrik pastasås. Lagrad 3-4 månader.  Fetthalt: 35%

 
Chiliost

Gräddig och mild med härligt sting av chili
Vår Chiliost förenar det bästa ur två världar. Den milda och runda smaken hos en riktig gräddost och den fräscha hettan från röd chili. Lagrad 3-4 månader.  Fetthalt: 35%

 
Havssalt och örter

En mild, men smakrik ost

Havssalt & Örter är smaksatt med soltorkade tomater, basilika, oregano, timjan och rosmarin plus att vi använder havssalt. Prova gärna denna ost på en rostad smörgås eller för att göra en smakrik pastasås. Lagrad 3-4 månader.  Fetthalt: 35%
 
Tellicherry peppar

Prova vår nya smaksensation, Boxholms Tellicherry Peppar. 

Vår Ostmästare har smaksatt osten med den finaste svartpepparen i världen, Tellicherry Peppar och lagrat den omsorgsfullt i ca 5-6 månader. Lägg en rejäl skiva på en nygrillad hamburgare eller riv till TexMexen. Testa också att riva och blanda med Meze Yoghurt, krydda med salt och ev lite extra svartpeppar. Servera röran till grillat eller på en buffé. Riktigt God Ost!

Lagrad 5-6 månader.  Fetthalt: 31%

 
Mina två favoriter av dessa blev, vitlöksost och havssalt och örter. De är goda alla på olika sätt och kryddostar kan man gärna använda i maten också. Boxholmost gillar vi för de använder mjölk från våra svenska gårdar också. 
 

 
 
På bordet had jag pyntat med kottar, hyacinter, äpplen och ljusstakarna från loppis. 
 
 
Nu ska jag fortsätta elda här och sätta mig se på jul med Ernst som jag missade igår och vänta att familjen kommer hem. Imorgon blir det fota julreportage för mig, ska bli såå kul!!
 

 
I samarbete med Ellos koden 305644 25% i butiken HÄR
 
Nybeställning över 200,- (efter avdragen rabatt) på kläder, skor, accessoarer, hemtextil, inomhusbelysning, tapeter och mattor på Ellos. Max 1 gång/kund. Gäller t.o.m 7 december 2014. Kan ej kombineras med andra erbjudanden & prissänkta varor. Gäller ej varor märkta med ”Ej rabatt”.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Glögg och mys med tjejerna”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *