Inredning hönshuset

 
 
Det finns visst fler hönstokiga människor som vill jag ska visa fler bilder från hönshuset, men det är ca 5 kvm så det finns inte så mycket att visa 🙂
 
Att skaffa höns är ganska lätt, men sedan måste man ju tänka på att man kan inte ha för många tuppar så de måste man antingen slakta eller sälja.  De ska ha rent vatten varje dag men foderautomaten kan man fylla på mer sällan. Mina äter snäckskal och matrester också. Jag har valt att sätta upp en såkallad bajsbräda under sittpinnarna för att det blir mer lättstädat. Sittpinnarna sover de på och går självmant och sätter sig ca 19.30. I redena ligger de när de värper. Jag städar hönhuset lite mer en gång i veckan för det inte ska bli så skitigt. 
 
 
I sommar är det många hönsägare som fått löss m.m på sina hönor så det måste man ha lite uppsikt. Vår tupp och höna hade tyvärr benkvalster när de kom vilket inte är så farligt i sig men det är inget man vill att sina djur ska gå med. Så jag har fått bada deras ben i såpavatten och smörja dem och nu är det mycket bättre. Ägaren upplyste inte om det, men jag såg direkt det när jag kom hem. Hur vi byggt redena hittar du här 
 
 
I korgen har jag lite förvaring av en borste m.m och äggkorgen väntar vi med att få använda. Nu får vi ett ägg om dagen för mina ungdomar har inte börjat värpa ännu.
 
Att skaffa hönsen har varit underbart kul. Att vara med dem och titta på dem får mig att vara i nuet att stanna upp lite och inse vad som är viktigt för mig. Jag vill leva närmare naturen och mitt lantliv och detta är en del av det.
 
Ha en fin dag! 
 
Kram Lotta
 
Mer om höns hittar du här
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

19 reaktioner på ”Inredning hönshuset”

 1. Det är ju så att man vill vara en höna hos dig. 🙂 Bra mkt snyggare hönshus än vad mor hade, farmor hade inte hönshus för hönsen bodde i stallet tillsammans med hästarna och grisarna. 🙂
  Kram

 2. Hej Lotta!
  Så kul att du delar med dig av din erfarenhet av att vara nybliven hönsägare! Vi satsar på det till nästa vår! Återstår att bygga hönshus och inreda det. Fick en del tips här- tack!
  Kram Anna i Skåne

 3. PRECIS så känner jag med när det gäller höns och livet på landet; jag vill leva närmre naturen och ursprunget. Det ger mig ro i själen. Det är väldigt skönt att bli påmind om att livet faktiskt inte alltid behöver vara så komplicerat som man ibland gör det till.
  🙂 Kram

 4. Så mysigt de har det, dina höns!!! Rent och snyggt och till och med en liten vimpel i taket 🙂
  Om man ska vara lite allvarlig så måste det vara en himmelsvid skillnad mellan detta slags hönsliv och det de så kallade frigående hönsen får i den stora äggundustrin!
  Kram,
  Jenny

 5. Hi hi! Vad myyyysigt de har det dina höns, där skulle jag vilja hänga en timme eller två, ser ju supermysigt ut, man önskar att alla höns var så ompysslade!
  Ha en härlig helg!
  Kram Jenny

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *