Före och efter med stenläggningen

 
 
Först vill jag säga tack till er alla som skriver här på bloggen, jag blir så glad! Tack på instagram och facebook också, det är ni som gör att att det är så roligt att blogga. Ni är så otroligt många, alla skriver inte kommentarer men jag ser att ni är där ändå. 
 
 
 
Nu är ”hörnet” nästan klart bara lite mer vit målning , en lampa och en spalje till rosen. Detta är ett projekt som vi borde gjort för många år sedan men orken, pengar och tid har inte funnits. Det har varit så mycket annat som gått före… som livet 🙂 Jag vill inte renovera sönder min familj så vi har prioriterat att resa två gånger om året och sedan renovera. Att få nytt och fint inne med vit inredning har varit viktigt för mig, min man var snäll som lät mig hållas så länge jag betalade. 
 
 
Men nu är det äntligen dags att ta tag i allt ute ( altanen som vi har vi byggt på gaveln och pallkragarna är en del av uteprojekten), så vi började med stenen som en del av att forma den trädgård vi vill ha. Då ingick hörnet som vi kallar det och våra tankar har varit lättskött men lantligt. Stenen har vi beställt från Flisby med allt som går åt vid en stenläggning, mer om det har jag skrivit tex. här.
 
 
Grunden är målad med en färg från Byggmax, en mur och grundfärg. Vi valde den ljusaste grå och det blev en känsla av lite utomlands, lite Grekland. Nästan mot vit. 
 
 
 
 
Så här såg det ut i april månad. Slitet och tråkigt och jag har bara struntat i rabatten för jag visste vi skulle göra om. 
 
Nu är vi inte klara med grusgången ännu, men snart så. Då kan vi återgå till målningen som också behöver göras, nya altanräcke m.m men det springer inte ifrån oss direkt så det blir mer till nästa år. 
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

22 reaktioner på ”Före och efter med stenläggningen”

 1. Blev jättefint! Ett litet tips!!! Ogräs slår gärna rot i stenmjölet. Ta en liten runda varje vecka med ogräsättika i en sprayflaska och spraya på lite så fort du ser något grönt sticka upp!

 2. ’Mannen lät mig hållas så länge jag betalade’ – attans mög att min man inte går med på den dealen. Haha Han har alldeles för starka åsikter om inredning för att jag ska få bestämma helt själv. Oftast kul men ibland önskar jag att han var helt ointresserad så jag kunde fått det precis som jag vill.
  Förstår att förändringen känns total och rolig, superfint!
  Kram

 3. Ni har det så fint hos er, jag får mycket inspiration av dina bilder. Men det som kanske inspirerar mest är ditt avslappnade förhållningssätt till renovering. Att inte stressa, att man hinner ändå och att viktigast är att leva. Jag tar till mig av det, många är fast i att allt måste vara tipptopp på en gång och då kan det kännas svårt att ta det lilla lugna. Men du tycks ju ha lyckats med balansen, härligt!!

 4. heeeej gumman!
  det blev så galet toksnyggt det där och jiiiises vad duktiga ni är!
  jag blir så sugen på att åka hem o bära sten jag med..;) Måste ta tag i våra uteprojekt nu innan sommaren är alldeles slut!
  Hönshuset är ju så himla fint också och det låter så idylliskt och underbart när du beskriver hur de kommer o möter dig…;)
  Kram vännen och hoppas du har en härlig dag!
  kram Katarina

 5. Så fint det blev, vilken skillnad. Tackar för alla bilder före och efter. det är alltid lika roligt att få följa ett projekt och framför allt se före och efter bilder. Jag äskar den översta bilden. Det får en att vilja sitta där och bara insupa allt fint. /Maria

 6. Tycker det är jättespännande att följa era renoveringar och se hur fint det blir. Speciellt nu när vi snart ska börja med en egen renovering. 🙂

 7. Hej!
  Av en slump hamnade jag här hos dig strax före sommaren och jag måste medge att du inspirerat mig i mångt och mycket.
  Så i dag har jag köpt en kokbok m.m för lchf…jag har läst en det ena och än det andra om allt som har med lchf att göra..
  t.o.m kära maken är införstådd i att det är nu eller aldrig som gäller.
  Hur tänkte du från början med mat och så?
  Hur gjorde ni när ni var bortbjudna, fest,kalas m.m?
  Vi ser helgen som kommer som början på något nytt och även om vi båda är peppede och har ett hum om vad vi ska göra så skulle jag bli så glad om jag fick lite tips och råd från dig.
  Tack på förhand. / Kerstin

 8. Så fint det blir!! Jag blir inspirerad av att titta på dina bilder, men sedan går jag ut vid mitt eget hus och blir lite överväldigad, haha. Men man får ta ett steg i tagen. Som du skrev, det springer inte från en direkt.
  Jag skrev lite om vad vi håller på med i vårt hus just nu om ni vill in och kika. 🙂 Jag kör även en liten tävling just nu som ni gärna får vara med i också. 🙂
  Kram kram

 9. Himmel så j—–drans snyggt det blev alltså!!! Precis vad vi behöver göra här hemma med.. Vi har börjat med stengången framför huset och det kommer bli bra, sen är det lite till att ta tag i;-9 Men en sak i taget, en sak i taget;)
  Ha de gott Lotta!
  Kram kram Anna

 10. Hej, så fint det blir. Så inspirerande med före/efterbilder. Vad har ni målat sidorna vid trappen med för slags färg? //kram maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *