Omtanke

 
Min mamma och pappa är väldigt sociala, de har lärt mig att våga prata med människor. Om någon har gjort något bra eller är fin osv. så brukar jag säga det. Jag tycker det är viktigt att låta människor få höra snälla saker. Det bästa är att om man är snäll är många snälla tillbaka. Ni vet den där goda spiralen, men det ska vara äkta. 
 
 
 
Mugg här
 
Lite omtanke behöver man. Jag besökte min 90 åriga mormor häromdagen och hon hade sagt till min mamma att hon tyckte jag skulle komma ofta, jag skojade med henne så mycket och hon tyckte det livade upp hennes tillvaro. Mormor är så häftig, hon kollar kärleksfilmer, målar naglarna och gör köttbullar som hon alltid gjort fast hon bara har ett öga att se på och knappt kan höra och är 91 år, men klaga vet hon inte var det är. Nu är tyvärr mormor dålig, då är det extra viktigt att veta att jag var där och skojade bara för några dagar sedan. 
 
 
Omtanke var det ja, idag sprider vi lite kärlek vet ja och säger lite snälla saker. Skit i påskägg och ge lite kärlek och tid istället. 
 
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Omtanke”

 1. Omtanke ja, sååå otroligt viktigt att vi visar varann det.
  Du skriver verkligen alltid så fint.
  Jag har min farmor o morfar kvar och min morfar fyllde precis 90 år. Farmor fyllde i höstas. De är så pigga för sin ålder. morfar bor i sitt hus själv och klarar allt själv, farmor bor i lägenhet och har larm men ingen hjälp. Jag önskar att jag är så pigg och framförallt klar i knoppen som de är.
  Så med det sagt vill jag skicka dig lite omtanke och en varm kram och önska en fin påsk!
  Kram Anna

 2. Scottish Moments

  Å vad rörd jag blev nu… Jag har ingen av mina mor eller farföräldrar kvar i livet och jag saknar dem så mycket. Precis som du säger så känns det dock bra att man gjorde vad man kunde medan de fanns kvar. Din mormor vekar underbar. Blir så inspirerad när man hör om riktigt gamla männsikor som lever livet ändå med det de kan, tex målar naglarna!
  Storkram!

 3. Helena Hjort-Mattbäcl

  Så fint skrivet! Alla behöver omtanke och fina ord och vi är alldeles för dåliga på att dela med oss av sådant. Jag tycker om din blogg och jag hoppas att din mormor blir piggare. Sköt om er och hoppas ni får en underbar påsk. Kram

 4. Vilket fint inlägg! Omtanke är jätteviktigt tycker jag. Ibland känns det som om många lätt glömmer den där omtanken i vardagen, vilket är så synd. Min morfar och mormor har alltid betytt mycket för mig och de har alltid haft en så fin öppenhet mot alla de möter och visat sådan omtanke och intresse för människor. Idag är det 2 år sedan min mormor gick bort tyvärr.
  Skickar dig och din mormor styrka och värme!
  Kram

 5. Min mormor förlorade jag när jag var nio. Vi stod varann nära och det var en stor förlust för mig. Idag har jag bara min farmor kvar. Hon är 91 och bor kvar i den lägenhet hon bott i de senaste 60 åren.
  Hon kan knappt gå längre, men är helt klar i huvudet och kan t o m hålla reda på mina barn och hur gamla de är, fast de sällan ses.
  Häromdagen ringde jag upp henne och hon blev så glad. Ett litet samtal och det förgyller hennes dag att höra min röst. Vi ses ju tyvärr inte ofta pga avståndet. Lika glad som hon är när jag ringer blir hon ledsen när vi avslutar samtalet och jag hör hur hon kämpar med klumpen i halsen.
  Jag sänder dig och din mormor massor av styrkekramar och hoppas att allt blir bra.
  Kram Elle

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *