Låt ungarna hållas

 
 
Jag tror på skapandet och inte så mycket pekpinnar. Jag tror att mina barn kan en massa utan att jag behöver lägga mig i…det fixar mer än vad man tror.
 
 
 
Igår gjorde jag en dubbelsats med lussekatter, men min son bakade ut allt själv och gräddade dem.
 
 
  
Han fick göra precis som han ville och det blev en massa olika fina lussekatter. 
 
 
  
 
För mycket pekpinnar stoppar kreativiteten så jag försöker säga ja om det går och låta ungarna få pröva och ta ansvar men jag hjälper dem såklart så fort de frågar. Titta så fina de blev…nu har vi en massa lussekatter i frysen.
 
Kram Lotta
 
Mer bakning hittar du här om du scrollar 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Låt ungarna hållas”

 1. Ååååå.. vad göttit med lussebullar. Vill också ha,, men får inte plats i frysen.. 🙁
  Ska iofs baka ”vanliga” bullar med saffran och mandelmassa som fyllning på en 1/2 liter närmare jul,, så jag lyckas ”tränga” in de i frysen.. 🙂

  Ha det bäst.. // Annelie

 2. Ja så är det ju men jag får nog erkänna att jag är dålig på att inte komma med pekpinnar eller ja jag vill ju lära barnen hur man gör. Fast det gör absolut inget att chokladbollarna mer ser ut som något som inte bör ätas eller ligga på bordet. Haha
  Jag ska bättra mig, tack för påminnelsen!
  Kram

 3. Håller med dig fullständigt! För mycket pekpinnar och kritik dödar det kreativa. Min son fick tidigt fixa maten, visst blev det oätligt ibland, men det lärde han sig ju nåt av! När han var tonåring lagade han oftast middagsmaten här hemma. Frivilligt:) Han har nu som nästan vuxen mat som sitt stora intresse!
  Kram Åsa

 4. Underbart! Jag tror också på fritt skapande, för hur ska man annars få bli nyfiken och pröva sig fram. Skaparprocessen är verkligen intressant, det gäller att våga släppa taget lite och låta barnen få lita till sin egen förmåga. Det jobbar jag mycket med i min dansundervisning. Nyttigt för både barn och vuxna tror jag:)

 5. Här håller jag med dig fullständigt, inga pekpinnar. Stå vid sidan om, eller bakom, aldrig framför! 🙂
  Har inte varit inne på flera dagar, och du har ju uppdaterat med många härliga bilder. Skall se om jag hittar en sån där rumsgran, de var ju supersöta! 🙂
  Kram, hoppas ni får en skön helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *