Träna och att tänka om

 
 
Under året som gått så har det hänt mycket med min hjärna när det gäller att se på mig själv. Jag har under ett år med träning förstått att nästan allt sitter i hjärnan…motivationen, viljan, önskan, att våga lyckas, och inte minst mina tankar på hur jag ser på mig och min kropp.
 
Här kommer några saker jag har att erkänna…
 
Att vända hjärnan och att jag ska se mig själv som en tjej som tränar tar tid. Jag har alltid avskytt träning i alla former, så att nu säga till sin hjärna det här är du Lotta, det här gillar du..det har jag jobbat hårt på. Igår sprang jag 6 km efter att inte sprungit på en vecka och jag kan säga att det var lite tungt, jag kunde lätt förr stannat, gett upp osv. men nu kan jag istället tänka…va lite envis visa att du kan osv. Efter 3 km var det härligt och det ger mig en kick. 
 
En annan sak jag upptäckt är att det fettet som finns kvar på min kropp ser jag mer nu än jag gjorde innan. När jag var som störst så upplevde jag mig inte som stor, jag tyckte om den kroppen. Nu ser jag mer vad jag kan jobba med, nu kan jag uppleva magen som större än då. De dagar jobbar jag också med min hjärna och säger att jag är superfin som jag är. Konstigt det där att man kan känna så ibland..men det är bara att berömma sig själv och inse att man jobbar mot ett mål som allt annat. Fast egentligen har jag nått det målet för länge sedan. Så fort man bestämmer sig för att förändra sig så ser man det som behöver göras. 
 
Jag var nöjd innan, jag avskydde träning, jag brydde mig inte vad andra tyckte om min kropp..men så bara kom träningen med Lchf och jag fick känslan att uppleva hur härligt det är. Nu är min kropp en utmaning som mycket annat i mitt liv, en utmaning är inget man blir nöjd över på en gång..det kan få ta lite tid och det går bra. 
 
 
 
Det sista erkännandet är att jag visar bilder på mig och skriver om min viktnedgång är i ett egoistiskt syfte mest, jag behöver beröm, jag behöver någon som säger..vad duktig du är osv. I hela mitt liv har tänkt att borde vilja träna, jag borde röra på mig mer, jag borde..så har jag försökt en vecka och sedan lagt av. Min kompisar har spelat fotbll, handboll osv. men jag har inte orkat, inte velat men ändå någonstans tänkt att det skulle vara roligt att orka.
 
Att jag gjorde detta nu och klarat ett helt år med träning förvånar mig mest..jag brukar ju alltid lägga av efter en vecka, men jag visste om jag delar det med er här på bloggen, facebook och instagram så kommer det gå lättare att lyckas. Jag bryr mig inte vad andra tycker om att jag lägger ut sådana bilder ( för sådana kommentarer får man alltid ), för det är mitt liv, mitt val, min träning och jag får vara hur stolt och ego jag vill :))
 
 
Så till er som önskar börja säger jag bara du bestämmer, det är ditt val i din hjärna. Du kan välja själv hur du vill se på dig och din kropp och vad du vill ge den. Jag var nöjd med Lotta förr och jag är nöjd med Lotta nu. Jag trodde inte att jag skulle klara av att vara här, för jag ville inte innan men det vill jag nu.
 
 Det är hemskt att se att vissa människor höjer mig och ser mig mer nu för jag är smalare, jag mår dåligt av det. Skulle jag vara mer värd nu? Jag värderar min prestation,  men jag är samma i hjärtat..bara lite mer galen och känner mig några år yngre :)))
 

 
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

21 reaktioner på ”Träna och att tänka om”

 1. Så himla bra sammanfattat och skrivet!
  Väldigt mycket sitter i huvudet, och man kommer långt med att tänka bra tankar. Du, som jag, har alltid tyckt att vi duger oavsett hur vi ser ut, och det är en av de viktigaste sakerna att komma ihåg. Ses snart och byter tankar på nästa tur i skogen<3
  Kramar Helena

 2. Hei,

  Uansett hvordan du ser ut, før og nå, så er du like mye verd 🙂 Du har vært kjempeflink.
  Har vært gjennom det samme siste året, men må innrømme, at i sommer har det blitt mye kos med mat 😉

  Klem fra Bibbi

 3. Ååå..fina fina Lotta!
  Vet du att jag gråter o hakan darrar…å så ler jag samtidigt.
  Va klokt och fint du skriver. Såklart är du samma människa nu som då…lika fin! Det jag önskar folk som inte träffat dig kunde se är att din insida faktiskt är ÄNNU vackrare. Människor som du är unika och det är sällan man träffar människor som är så genuint glada, tacksamma och riktigti riktigt snälla som vad du är. Sällan träffar man människor som har ett sånt stort hjärta som vad du har…du verkar räcka till för alla..;) Såklart behöver du höra att du är duktig…det behöver väl alla?…
  Heja heja…ha en fin dag!
  Kraaaaaaaaaaam katarina

 4. Det är härligt att läsa om dig och ditt liv Lotta.Du inspirerar genom att ta upp saker de flesta av oss också vet innerst inne.Din öppenhet får andra att också våga. kram Anki

 5. Förstår precis dina ord och har själv varit i samma situation.
  Känslan av att vara mera värd som smal är verkligen helt sinnes sjukt :((
  Jag är i allafall glad att du är precis som du är,tjock eller smal och att du är lite galen är nog det bästa av allt.

  Många Kramar

  Thess

 6. Enig i allt du skriver, o en tanke om att man ses mer som smal….man tar oxå mer plats, törs o visa sig, det gjorde jag inte som xl-xxl kvinna. M som M-L törs jag det o det ses o märks..trots att jag är mindre, snacka om vrickad i huvudet c”,)

  Klem Anna

 7. Så bra skrivit man gör det för sin egen skull och ingen annans tänker ofta på det är själv gravf överviktig 138 kg jag tränar på gym åker slalom lever ett aktivt liv och får väldigt ofta stå till svars för folks fördommar står i kö för en vikt operation och det som skrämmer mig mest är att jag kommer att behandlas annorlunda som smal och jag tror att det kommer göra mig arg för JAG kommer vara samma person smal som tjock . Varför kan inte människor behandlas med respekt smal eller tjock spelar det någon roll huvudsaken man själv har ett välbefinnande och mår bra Om det finns någon som har negativa åsikter om dig så fattar jag inget så jordnära du förmedlar allt du skriver i din blogg det kan väl inte finnas någon som missunnar dig något så hårt du jobbat för att komma dit du är nu Kram Heléne

 8. Hallå
  Jag är ledsen, men jag är en del portugisiska översättning och översätta med Google.
  Aldrig kommenterat din blogg Lolla men du ska veta att jag är din fan, måste följa väldigt lång tid och jag vill verkligen ge dig gratulationer. Du ser fantastisk ut och din viljestyrka gör mig dröm att en dag jag kan göra samma sak som du. Han älskade med sin inspiration och lust att göra detsamma. Fortsätta och ge inte upp, du är en inspiration för mig och många människor.
  Din blogg är awesome du har ett vackert hem och en vacker familj. jag älskar kyssar Margarida

 9. Heja dig Lotta!
  Håller med dig om allt du skriver, känner så igen mig!
  Värdet sitter inte i vikten och som du säger
  Så blir det lite otäckt när människor värderar smalhet
  Högre!

  Kram Anna

 10. Det stämmer att en del människor värderar andra via utseendet. Jag har tänkt att om jag blir smal en dag och märker att folk tycker mer om mig då, lyssnar mer på mig, respekterar mig mer då osv. – Då är dom inga riktiga vänner. Då har dom inte sett att jag är samma jag, även om jag väger 30 kg för mycket.

 11. du är jätteduktig, och det skriver folk hela tiden. Kan ju vara att de som gillat din blogg tycker att kroppen har liksom tagit över… En kropp är en kropp liksom…
  Även om du är jätteduktig.

 12. Den som inte gillar vad den ser och läser den behöver inte sitta och titta, att läsa min blogg är helt frivilligt. Jag är jag och jag bloggar om hela mig, hela mitt liv. Allt från en kruka till min kropp.

  Kram Lotta

 13. Hej Lotta!
  Du är både en go, härlig och generös person som delar med dig av dina erfarenheter som är så inspirerande och så härliga.
  Och så GENERÖST!
  Tack för att jag fått möjligheten att få följa dig och prata med dig, du puschar och stöttar och har gett mig massor mycket mer än du vet. Kram och tack du underbara människa / Cissi

 14. Huvudsaken tycker jag är att man mår bra! Att man tycker om sig själv.

  Sedan tror jag att dom flesta mår bra av att röra på sig och dra ner på mat som inte ger någon näring.

  Tycker du ska vara riktigt nöjd över din prestation och att du har gjort det för din egen skull.

  Heja heja!!! Bra jobbat tjejen 🙂

  Kram

 15. Det är så himla bra skrivet nu e det 3:dje gången jag läser ….ska försöka vända min hjärna…tillhör de som börjar träna …slutar …börjar igen..nu får det bli slut på det…kommer läsa det du skrev som pepp…Kram Lena Färjestaden

 16. Det är så kul att följa din blogg jag har gjort samma viktresa samt få in träningen i min vardag. Nu har det gått fyra år och nu har tyvärr fått lite krämpor som en stukad fot som inte vill rätta till sig, men det är bara att bita i. Även om det i bland känns trist. Du är super duktig.

  MVH Lisa i Jämtland

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *