Många frågor om Lchf

 
Mars 2011
 
Så här efter nyår trillar det in ganska många frågor om Lchf, helst på instagram, men även på mailen. För mig är lchf inget konstigt längre, det finns massor av nya studier som visar att väldigt många mår bra av denna metod, många kan tom. sluta med sina mediciner, men det passar tyvärr inte alla. En del undrar hur det är att sätta i sig så mycket extra fett.
 
Det tar en tid innan kroppen ställer om sig, det är konstigt att hoppa över bröd, pasta osv men efter ett tag är det som vilken mat som helst. För mig har det gått bra att träna med Lchf inga problem, jag äter oftast efter träningen för att få i mig mat. Eller så stoppar man i sig lite ost, ägg osv. 
 
På bilden ovan fick jag veta att jag var gravid., eller folk trodde att jag var gravid för min mage. Jag hade väldigt mycket som satt sig på min mage och jag mådde inte så bra av det, eller rättare sagt då brydde jag mig inte, men nu är det så härligt att kunna ha skärp igen och kunna visa sin midja. 
 
 
 
 
December 2012, 14 kilo mindre på  6 månader
 
Jag vet att folk både glädjs med mig och säger se upp så det inte går för långt. Men jag vill bara säga, jag rör mig och jag har fått en vikt som är bra för min hälsa. Jag har inte kommit ner dit jag ska ännu, gör jag inte det är det inte hela världen. Men jag har åtminstone en mycket mindre mage och jag har bevisat för mig själv att det går och jag har gjort det på egen hand. Jag är inte runda Lotta längre, det är en omställning i huvudet också. Jag har liksom nästan alltid varit rund..rund och go. Nu är jag bara go…hi,hi
 
Jag ska med nöje gå till vårdcentralen och väga mig, för några år sedan fick jag höra av en sköterska att jag borde tänka på min kropp. Nu ni kan jag minsann visa att jag kunde, jag har inte behövt försaka någonting. För det jag inte får äta saknar jag inte, inget sug efter söta saker. Den enda som jag längtar efter nu är att få röra på mig. Så jag fortsätter med Lchf och träning och trycker i mig lite mer fett 🙂 det passar mig toppen .
 
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

35 reaktioner på ”Många frågor om Lchf”

 1. Ditt liv låter så bra och hälsosamt. Huvudsaken är att man hittar det som passar vi är ju alla olika. Ditt träningsupplägg låter bra (simma,jogga o styrka) en bra kombination!!! Det är kul och intressant att följa din nya livsstil. Kram Rita

 2. Tycker det ser jättebra ut! Bara man trivs med sig själv. Metoden skulle inte vara något för mig. Jag är inte rädd att få i mig fett, men jag tycker inte att det är gott. Men det finns ju andra sätt!

 3. Undbart Lotta! Man kan alltid intala sig att man mår bra med extra hull men när man inte har det längre så inser man att man aldrig velat ha det..

  Jag äter också lchf och vegetariskt och laktosfritt..ibland får man va lite påhittigt men det funkar riktigt bra!

  Kram

 4. Hej hej och stort grattis!
  Härligt att du hittat det som passar dig. Bara det är ju underbart i sig!
  Jag har också kommit till den punkt då träning känns som något man längtar till och DET är en underbar känsla..;)
  Ha en fin helg!
  Kram Katarina

 5. Hej! har börjat följa din blogg nyligen och jag älskar den. Alltid så fina bilder och fullt med inspiration. Vi har köpt vårat drömhus nu och det ska bli så kul och få inreda..
  Du har så mycket fina olivträd. Har en fråga angående dessa.. Finns det att köpa fina oäkta olivträd, vart? Vart har du köpt dina fina korgar du har dem i? 🙂

  Jättebra jobbat med lchf förresten!! Kul när det ger resultat!!

  Kram / Emilie

 6. oj vad du är duktig!! Du (och några andra) har inspirerat mig till att testa. Började så smått strax efter nyår och kör för fullt denna vecka. idag tror jag att jag kommit i det fär ketosstadiet. Har en hemsk smsk i munnen och tycker att jag luktar illa.. men det är väl bara tecken på att det funkar.
  Det dom är svårt är frukosten tycker jag.. hittar inget jag blir glad av..
  kramar!

 7. Jätteduktigt! Du var söt innnan också, men jag vet att det är viktigt att må bra både i kropp och knopp, så en viktminskning kan verkligen göra underverk.
  Det är också roligt att hitta nya sidor hos sig själv- som att gilla motion tex. Jag trodde då aldrig att min kropp skulle längta efter ett pass på gåmattan varje dag! Eller näe nu ljög jag- vissa dagar är det trögt, men andra dagar flyger man fram!

  Jag ligger fyra kilo efter, men så har jag ju börjat senare också och inte är det ju nån tävling heller. Just nu står vikten stilla men snart hoppas jag det rör på sig! Bra bara att det går långsamt så man vet att man ÄNDRAT sitt liv, inte bara snabb-bantat!

  Ha det bra Lotta- Vi ses på insta!

 8. Så härligt du är Lotta, har ju följt dig i många år och kommer inte försvinna du är ett glädje knippe som jag inte kan vara utan. Blir lika glad varje gång jag kikar in till dig. Och vilken resa du har gjort med lchf, lycka. Har själv kört liknande lchf i snart ett år, promenad varje dag och unviker bröd, pasta, potatis . Går väldigt bra, har fått en bättre mage som fungerar för det gjorde den inte tidigare så ur många synvinklar så är det en sundare kost inte bara att gå ner i vikt med.
  Kram på dig/Theres

 9. Grattis till att kommit igång med träning och skaffat en kropp du är nöjd med! när du ändå är på vårdcentralen, be dem kolla dina blodfetter, för säkerhets skull.

 10. Å nu skrattar jag, absolut anonym. Det finns några mer än jag i Sverige som äter så här och de har fått så bra värden så det slipper mediciner. Jag äter riktigt mat, och grädde..inga lightprodukter inte. Så jag är så glad för det.

  Kanske dags att tänka om 🙂 men hoppas att jag får det, det vore ju toppen! Undrar just hur blodtrycket har ändrats också, men det var nog bra innan också Kram Lotta

 11. Åh, jag tycker du är jättefin! Du var jättefin som lite rund och go med! Hela Du är ju go!!

  Superbra jobbat tycker jag!

  Nu är det min tur att boka samma resa, mot mitt trivsammare jag! 🙂

  Kram Marie

 12. Håller (i all välmening) med ovanstående ”anonym” kolla blodfetterna, det vore ju tråkigt om viktresan slutade i hjärtinfarkt.
  Du skriver:
  ”På bilden ovan fick jag veta att jag var gravid”
  Var du det eller tyckte folk att du såg gravid ut. Förstår inte riktigt.

 13. Hej anonym
  Jag var inte gravid såklart, men jag såg gravid ut. Ni som skriver anonymt ? Vet ni vad Lchf är för något, har ni förstått hur kosten ser ut, hur jag tränar osv. Har ni sett de senaste studierna omkring denna kost och hur människor som fått medicinera på olika sätt nu fått ner sitt blodsockret osv. Jag ska be om en sådan när jag ska vaccinera mig för Marrakech. Läs gärna om Lchf hos kostdoktorn och 56 kilo m.m. Alla tror vi på olika saker, jag vet hur min kropp var innan och hur den känns nu, det är det viktigaste för mig.

  Kram Lotta

 14. Hej!

  Tycker du skall ta kommentarerna om blodfetterna på allvar. Testade också LCHF med den påföljden att jag gick ned mycket i vikt men blodfetterna steg avsevärt. Många hjärtläkare tror nu att hjärtinfarkterna kommer att öka till följd av de stora fettmängder som många äter. Önskar dig allt gott och fortsatt välmående!

 15. Jag tror du missuppfattat att det här är min blogg och att jag skriver om mitt liv, du får gärna skriva om ditt liv på din 🙂 Jag ska ska prover snart så det lär nog visa sig! Kram bästa anonym, så tråkigt att du är namnlös :)nu tar vi ett glas vin och fet ost på det:)

 16. Hej! Tack för dina fina blogg och ett stort tack för allt du delar med dig av. Jag beundrar dig som har gått ned så mycket som 14 kg på bara 6 månader. Jag själv äter nu enl LCHF sedan cirka en vecka tillbaka och men jag har medvetet inte ställt mig på vågen ännu men snart så. Jag har diabetes sedan 17år tillbaka och jag kan säga att aldrig har mina blodsockervärden legat så bra som med LCHF-kosten så det känns extra bra och det är ju bara ett extra plus om jag sedan går ned i vikt, har cirka 10kg som jag skulle vilja bli av med. Jag är så nyfiken på vad du äter under en dag tex. Lycka till i fortsättningen under din resa!
  /Caritha

 17. Själklart får du skriva om ditt liv och äta som du vill! Och det är himla bra gjort att gå ner så mycket i vikt och börja träna. Jag hade bara lite omtanke om dig. Jag har läst en hel del om kost, och jobbat som BMA. Blodsocker, blodtryck och blodfett är olika saker. De kan ändras åt olika håll och olika fort. Livsmedelsverket brukar också ha god grund för sina rekommentationer. Om du planerar att hålla denna kosten en längre tid så är regelbunden kontroll bra för dig, jag tror säkert att din familj vill ha dig frisk länge länge. Proverna är helt ofarliga. Resultaten KAN vara viktiga. Sjäv tycker jag att det är bra med lite knäckebröd till ostbiten. Men självklart är det din ensak!
  Keep smiling!

 18. Det passar mig också tydligen! Körde det för två år sedan våren 2010 och gick ner 8 kg från 68-60kg på ett halvår och då hade jag ingen ”gravidmage” innan utan lite trivselvikt, mest runt rumpa och lår. Men jag åt inget extra fett och det funkade iaf. Tränade inte speciellt mycket heller, jo pw-promenader såklart! Nu ligger jag på 62-63 kg efter Olle men har fått en helt annan kroppsform! Rumpan har blivit mindre (plattare haha) och jag ska nog börja äta lchf så fort jag slutat amma, eftersom Olle är allergisk mot komjölk så funkar det inte med fett just nu! Det var härligt att slippa sötsuget och frukosten med turkisk yoghurt och hallon är en favorit! Bra jobbat och kämpa på!
  Kram Ewa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *