Jag har inte fått allt serverat…

 
Idag när jag gick här hemma och städade så tänkte jag på att jag är så glad för min uppväxt. Att jag inte fått allt serverat. Ville man åka någonstans fick man ta cykeln…det är klart att föräldrarna skjutsade mig om jag skulle långt..men annars var cykeln som gällde, ville man köpa något fick man jobba. Mitt första jobb var att städa hemma hos familjer. Varje fredag efter skolan på gymnasiet i 3: an åkte jag till Linköping för att städa… för att tjäna pengar, men bara bensinen dit kostade ju flera arbetstimmar. På helgen städade jag också ett personalrum för att kunna ha pengar till bensin för att städa..ni förstår. Jag var också en jäkel på att putsa fönster, gud så många fönster jag har putsat och nu för tiden tar jag fönsterputsare 🙂 Så har liksom fortsatt..jag har klarat mig och jag har sett till att alltid ha något att göra. Jag har aldrig bett mina föräldrar om pengar för de har jag skaffat mig på egen hand.

Allt detta har fått mig till att våga, till att se att ingenting är gratis, inget görs av sig själv. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna få jobba med att få vara kreativ i eget företag…så länge det går så är jag lycklig! jag saknar mina arbetskamrater, men annars har jag allt jag önskar just nu.

P,s ikväll ger jag en extra kram till min pappa som läser här varje dag och min svärfar..sådant värmer.

 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Jag har inte fått allt serverat…”

 1. Ja, det är så sant, och det har vi ju pratat om på våra promenader. Nu försöker jag föra över detta på mina söner, så på lördag är Thure med mej och jobbar. Ska han tjäna nåt så får han hjälpa till:-) Det finns mer än man tror för en 6-åring att göra i butiken!
  Kram Helena

 2. Ja men det är väl till att ge sitt barn kärlek – läran om att stå på egna ben. Jag var nio år när jag började jobba som barnvakt (jag vet det är inte klokt jag var ju själv bara ett barn men så var det när jag var nio år) men jag har aldrig haft ett sunkjobb som t.ex. McDonalds och det är jag tacksam för.
  Jag tycker att du ska vara stolt för det du har åstadkommit i ditt liv, att leva sin dröm är banne mig sjukt bra. 🙂
  Kram
  Emschen
  emschen.se

 3. Fast jag tycker McDonalds inte är ett sunkjobb :)det ger många ungdomar en bra start i arbetslivet och få tjäna sina egna pengar. Emschen visst tyckte man då det var orättvist när kompisar fick pengar till bensin, men nu känns det bra.

  Kram

 4. Bra skrivet, jag har oxå jobbat sedan tidig ålder, det har man lärt sig mycket på. Håller med om att Mc Donalds inte behöver vara dåligt, har en vän som började där och han har tagit sig väääldigt långt i arbetslivet sedan dess, där lär man sig att arbeta. Sen är ju restauranglönerna skit (jobbat inom det i 11 år, fast inte nu), men i ungdomens år är det nyttigt. Inte bra om man är för kräsen, känner folk i anställningsposition som möter unga som frågar om lön det första de gör, har höga krav och pratar om att avancera direkt, utan att ens kunna något i princip. För dessa blir det ett stort NEJ, utan att passera GÅ.
  Man ska vara tacksam över att ha ett jobb, sen ska det självklart vara drägligt.

  Ha en fin dag fina du,
  kram Catta

 5. Sant som du skriver . Før i tiden måtte vi gå , sykkle eller sparke hvis vi skulle noe sted . I dag blir alle kjørt , og jeg har desverre også kjørt mine barn over alt .Mange ting har blitt helt anderledes siden jeg vokkste opp og all ting er ikke til det bedre.Fin dag til deg !

 6. Så hade jag det med.. Fick cykla och tjäna ihop mina egna pengar för att kunna köpa ngt.. och så har mina barn det.. Nu finns det ju inga jobb de kunnat få, men de har fått jobba hos mormor och farmor tex..

  Ha nu en fin torsdag..

  Kram Mia

 7. Fina funderingar.
  Jag hade det likadant. Jag jobbade med att städa fritidsgården när jag var 11. Delade det med min kusin så varannan månad var det min uppgift att en gång i veckan städa lokalerna. Våra bröder gjorde det först och när de flyttade ut i världen tog vi över. Det var vår mormor som egentligen skulle göra det, men hon lät oss turas om så vi kunde få tjäna lite pengar. Tycker att det var en bra erfarenhet att få tjäna egna pengar redan från början så man lärde sej uppskatta deras värde.
  Jag och syskonen hade hemma också till uppgift att köra in ved till pannan i källaren.
  I tonåren cyklade jag en mil för att komma till stallet och sedan samma sträcka tillbaka hem igen.

  Det här var en sån fin fundering att jag nog tjuvar idén till ett framtida inlägg jag också 😉

  En fin torsdag önskar jag dej!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *