Vår jul, sista till glöggbordet

Jag sitter och funderar på hur vi ska fira vår jul, det mesta går i traditioner som att tex. träffa sin släkt. Men också att försöka göra julen så avslappnad och mysig som möjligt och ändra på saker till det bättre.
Dagen före julafton är en av de viktigaste dagarna för oss som familj. Då börjar vi att äta frukost med min bästa väns familj och tar det bara lugnt med dem en stund. Sedan badar vi och har bastu på eftermiddagen tillsammans och äter lite julmat. Sedan tar vi uppesittarkväll med glögg, lite godis och tilltugg som goda ostar m.m Den dagen är allt annat klart som paket, städning osv. Då vill vi bara vara.

Julaftons förmiddag firar vi bara familjen här hemma för att vi har alltid velat ge våra barn traditioner att tomten kommer till oss och då är vi tillsammans och öppnar våra paket. Sedan brukar det bli släktjul för hela slanten. Aldrig några problem vart vi ska fira osv, vi gör det rättvist. Jag tycker lika mycket om att fira med mina svärföräldrar som hemma med mamma och bonuspappa. Båda har stora julbord och mycket pyntat osv. Min pappa brukar vara med hos mamma på julafton eller så ses vi en annan dag.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Vår jul, sista till glöggbordet”

  1. Hos oss pyntar vi (klär granen) och ligger i just dagen före julafton.Gör julgodis någon dag innan, och ev maten som behövs till julafton. Äter alltid Jansson kvällen före och förr slog vi in alla paket då (men nu har vi inga knappt). Vi firar julafton vartannatår med vår resp släkt, men träffar den andra delen tex juldagen. Ingen av våra familjer är väl sådär pyntiga av sig, och jultomten är avskaffad sen flera år. Så blir det med stora barn och föräldrar som börjar bli gamla. Tyvärr, traditionerna förändras vare sig man vill eller inte och jag tycker julen är ruskigt jobbig numera med alla känslodalar upp och ned. Min dotter bor i USA och vår ena föräldrapart är i sjukkrisläge och det finns en massa förväntningar och hit och dit som inte går att uppfylla. Sorgsamt är det mest, men jul blir det ändå oavsett. kram Milla

  2. Så fina bilder! Vi har också traditioner att vara tillsammans med familjen vilket är viktigt för mig. Försöker undvika att stressa runt till släkten utan bestämmer att vi är på ett ställe så man bara kan njuta och ta det lugnt på julafton!

    Kram fredrika

  3. Julen är min favorithögtid. Jag och min sambo har gjort så att vi äter julmiddag hemma hos våra föräldrar och sen träffas och firar kvällen tillsammans. På så vis får båda träffa sin familj på julafton utan att någon behöver bli ledsen. Den riktiga julstämningen infinner sig några dagar före julafton när vi ställer upp med vår julfridskonsert i kyrkan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *