Så var det där med tjejmilen

 
Nu är det snart dags, behöver lite pepp. Har aldrig sprungit ett lopp innan. Hur laddar man?
 
För mig har all träning med mycket människor varit förknippat med dålig känsla. Tankar som att ofta bli vald bland de sista på gympalektioner, att inte orka vara med i någon idrott för jag har alltid varit rund, att vara dålig på tävlingar, eller hata lagsporter osv. Så har det alltid varit..det sitter i och är svårt att ändra om i mitt huvud.
 
Men jag vill detta, jag vill springa tjejmilen bara för min egen skull. För mig har det inte tjejmilen varit en morot att fortsätta springa, som för många andra…för allt som blir press för mig och inte utgår från lust funkar inte. För mig har tjejmilen mer varit en utmaning utifrån mig själv att bara göra det och visa att jag kan. Jag springer för jag tycker om det, inte för jag måste. Jag behöver inte tävla mot någon. jag skiter i tid osv..jag bara gör det nu för att bevisa att jag vågar.
 
 
Vänster 2011, höger 2013, bild från Instgram
 
 
Jag är absolut ingen tävlingsmänniska, allt som är tävling funkar inte. Jag är usel på att tävla. Det här året har jag mest bara tränat, sprungit och gjort så pass mycket som jag tror är bra för min kropp utifrån sunt förnuft och lust. Inga skador och inte allt för mycket press. Tid och sträcka är strunt samma, det enda som betyder är att jag rör mig och mår bra.
 
Vänster 2011 och höger 2013
 
Det har ju helt klart funkat med att ändra sin kost och att motionera och jag tror på kombinationen. Efter tjejmilen kommer jag inte fortsätta springa så ofta, när hösten kommer så går jag över till någon typ av aktivitet 3 dagar i veckan. Ibland kommer jag bara gå, ibland styrketräna osv. Kanske, kanske kommer jag också tycka om att träna i grupp eller lag..men jag är inte där ännu. Det tar tid att hitta sin självkänsla i vissa saker, det kan få ta lite tid..jag har inte bråttom. 
 
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Så var det där med tjejmilen”

 1. Du ser så pigg och glad ut, det tycker jag är den allra största skillnaden på före och efter bilderna. Bara att du se ut att trivas bättre med dig själv gör att du ser 10 år yngre ut! Jag hejar på dig och hoppas du blir nöjd med ditt lopp! Lycka till! 🙂

 2. Opravdu krásná proměna.Moc Vám to sluší.Zhodit kilogramy je vžda těžké a najít sebevědomí a samu sebe je krásný pocit.Vím o čem píši.Taky se mi to podařlilo.Krásný den.Marťa

 3. Du kommer att älska känslan att springa där med en massa andra tjejer/kvinnor som liksom du igentligen redan vunnit, nämligen modet och styrkan att ta befälen över sitt liv och sin kropp. Tid och placering är sekundärt 🙂 lycka till kära du och ha så roligt/ kram mia

 4. Den känsla som infinner sig i kroppen när man står på startlinjen,den är obeskrivlig.
  Jag lovar dig du kommer att flyga fram.
  Allt runt omkring tjejmilen är underbart.
  Stort Lycka Till

  Susanne

 5. Åh, när du väl kommer till Gärdet och ser alla dessa tiotusentals kvinnor kommer lyckoruset. Jag lovar! Och lite pirr i magen innan starten ljuder för din startgrupp. Spring ditt eget lopp, titta stolt rakt fram och njut. Strunta i tid och teknik. Längs vägen står massor av folk och hejar, musikband spelar och det känns som feststämning hela vägen runt.
  Lycka till och ser jag dig i vimlet så kommer jag fram. Kramar Fia

 6. Vad mycket fräschare och piggare du ser ut idag, Lotta!:)
  Se det som en kul grej med Tjejmilen och genomför den på det sätt som passar dig bäst! Jag är ju lite av en tävlingsmänniska, men jag tävlar mest mot mig själv.
  Kram

 7. Jag säger bara – Lycka Till!
  Du kommer att fixa det galant!
  Och med den resan i ryggen som du har gjort kommer det inte vara några problem 🙂
  Så lyckat till och njut
  //Katarina

 8. Vad roligt med tjejmilen! Det är verkligen ett jätteroligt lopp som man absolut inte behöver se som någon tävling. En glad dag med en massa härliga brudar som är peppade till max och springer till bra musik och glada hejarrop:) En superkul dag kommer du att ha:) Lycka till! /Emma

 9. Jag sprang Kalmarmilen för ett tag sedan, har inte heller sprungit så mycket innan. Försök att hålla ditt eget tempo, så orkar du hela loppet. (Det är väldigt lätt att springa fort i början)
  Stort lycka till! Det fixar du galant!
  PS. Tack för en härlig blogg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *