Min bakgrund

Tavla Be yorself Ylva skarp butik Blomsterkompaniet, 
 tavla hjärtan Hemlängtan

Idag är en sådan fin dag, då jag känner min nära till gråt och skratt. När jag känner mig tacksam att jag vågar jobba med mitt företag. På torsdag säger jag upp mig från förskolan, ett stort steg. Att vara sin egen är skrämmande och underbart på en samma gång, du vet inte om du har lön på om några månader, men man får fokusera på att det går bra och njuta under tiden.

Ni som bara ser ett fint hem hos mig..ni ska veta min bakgrund, jag har kämpat med mina betyg i skolan, jag har jobbat på disken i restaurang,  jag jobbat sena kvällar och helger i butik, jag har städat personallokaler med skitiga toaletter, jag har varit hemma med dålig föräldrapenning, jag har levt på studiebidrag i fyra år och jobbat alla helger jag kunde för att kunna överleva när jag läste till lärare, jag hade inte ens råd att parkera bilen i parkeringshuset så jag fick gå 20 minuter för att komma till jobbet, jag har en mamma som försörjde ossnär mina föräldrar skildes ( det var ingen lyx kan jag lova)  jag har föräldrar som inte har någon hög inkomst..där skinka på smörgåsen när jag var liten var finmat, men ett hem med massor av kärlek!  jag har en man som inte har någon högskoleutbildning med jobbat sig till en bra tjänst. ..osv.

Jag säger inte att diska och städa är sämre jobb än något annat, vad jag säger är att vägen att komma dit jag är nu kan vara krokig, att hitta det man älskar och trivs med. Att man måste ta alla chanser till att utvecklas och kämpa. Jag och min man har ställt upp på varandra i 21 år och stöttat och ibland stått ut över saker som kan leda till något bättre.

Jag har varit med om allt som de flesta får göra, men en sak har jag aldrig ändrat på och det är vem jag är…därför säger jag till dig. Hur det än gått i livet ” Be yourself everyone else is alreday taken”..ge dina med människor kärlek och snälla ord så kommer allt tillbaka och tro på dig själv! Allt går om man bara siktar högt..

Igår hade Fyra årstider 2800 besökare på en dag, helt otroligt! tack till er som tittar in, det är så mycket roligare när ni finns.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

38 reaktioner på ”Min bakgrund”

 1. Nämen Lotta!!
  Nu får du ju mig att gråta igen….
  Vilket fint inlägg!
  Återigen…du är så väl förunnad dina framgångar och värd all lycka!
  Jag tycker hela din blogg utstrålar glädje och värme och med fina snälla ord och lite omtanke mot andra kommer man långt!
  Nu ska jag iväg o luncha med en gammal barndomsvän som jag träffar allt för sällan..DET är en liten smula vardagslyx och en energikick…;)
  Kram på dig gumman och hejja hejja..;)
  Katarina

 2. Lotta VILKET KVINNA DU ÄR!
  Du fick mig att gråta.
  Att läsa något sådant här, det går rakt in i hjärtat.
  Man kan lyckas om man kämpar, man får aldrig ge upp helt enkelt.
  Går mammaledig hemma med vårat tre barn, vissa dagar undrar man vad man ska ta sig till, och hur framtiden kommer bli.
  Men jag tänker lyssna på dig, fina kvinna, du gav mig Kämpar glöden tillbaka. TACK!
  Och jag tycker det är fantastiskt, att du lyckats så som du har gjort!
  Ge dig själv en stor klapp på axlen!
  HEJA LOTTA, HEJA OSS!
  Kram från mig
  ”underbar blogg”

 3. Så fint inlägg! Behövde en litten ”puff” idag när jag kände att jag stod lite stilla. Det är bara och kämpa på för att nå sina mål. Och det skall jag göra!
  Ha en riktigt fin dag!

 4. Jag har följt din blogg i några år till och från och jag tycker det är fantastiskt. Mest av allt är jag så glad över att du verkar vara ”en helt vanlig tjej” med fötterna på jorden och glimten i ögat. Och jag gillar när sådana tjejer få ta plats! Kram på dig!

 5. Vackert skrevet. Fint at noen også kan si at ting ikke har vært perfekt hele tiden. For ingen har alltid hatt det perfekt. Du fortjener all din framgang og suksess. Good for you!!

 6. Stor kram till dig!

  Ingen väg är enkel… jag vet efter skilsmässa och att bott själv i två år… Men nu äntligen har jag hittat en fin man att dela mitt liv med och alla barnen, vi har byggt hus och det ser säkert fint ut… MEN som sagt livet är jäkligt och en evig kamp, men jag njuter av alla fina man har omkring sig.

  All lycka till dig,
  Kram Malin

 7. Hej!
  Så fint du skriver! Jag tror verkligen också på ditt budskap att man ska ta alla chanser till att utvecklas och kämpa, för det man tror och vill på!
  Du ger verkligen inspiration Lotta!!!
  Kram kram Anna

 8. Så himla bra kämpat av dig, av er!
  Att ha kämpat sig uppåt är SÅÅ mycket mer värt än att ha bara hamnat där, tycker jag 😉
  Då finns oftast mycket mer omtanke och förståelse (större hjärta!) hos personen 🙂
  Åh du verkar allt vara bra värd att ha hamnat där du är nu 😉

  Ha en bra kväll!
  Många Kramar / Frederica

 9. Härligt!! O all lycka vidare c”,)
  Som flera skriver så har de varär eller är ”där”…en fot på fast jord o den andra dinglandes i mörkret…me included.
  Efer flytt till annat land, utan vänner o familj o 3 barn som nu alla går på skolan har jag tagit mig själv i att flera gånger vänt mig om o undrat var Anna tog vägen.
  Det er det jag nu ska finna ut av…tungt, trist, gråtigt…men förhoppningsvis kommer det nåt gott ut av det!

  Ha en fin dag vidare o lucka massa, massa till.
  Klem Anna

 10. Underbart skrivet Lotta! Du är så väl värd all lycka och framgång för du är en fantastisk cybervän som jag tycker så mycket om! Du bjuder på dig själv, du är inspirerande och du ser med positiva ögon på livet. Din glädje lyser genom dina ord och framförallt genom magin i dina foton, världen genom dina ögon. Jag är så tacksam att du finns och vill dela med dig till oss av dig! Du är underbar!
  STOR varm kram från din vän i Lappland, Eva

 11. Lycka till Lotta! och TACK för en fin och inspirerande blogg!jag kikar in allt som oftast varje dag! kram Maria i Finland

 12. Som så många här ovan säger: det är dig väl unt o egentligen skall man inte behöva förklara sig..det finns alltid de som tror att man snubblat över framgångar, fått saker i livet gratis, utan att jobba det minsta för det. De människorna kommer aldrig att förstå, de kan inte lyfta blicken ifrån det där missunnsamma eller bittra. Du vet vad du har-du har all rätt i världen att göra det du vill utefter de förutsättningar du har. Stor kram!

 13. Jag har följt din blogg sen start men detta var det bästa du skrivit det var många kloka ord. Hoppas att framtiden är ljus för företaget men det har ju börjat bra och kan bara bli bättre
  kram helene

 14. Så fint och sant skrivet min vän!!
  Sitter faktiskt här med tårar i ögonen,och som vanligt så känner jag igen mig en hel del =)
  Jag är sååå imponerad att du tagit dom steg du har gjort alldeles på egen hand och känner bara mer och mer att jag måste ta mig i kragen och göra något åt min egen situation.
  Jag vill ju såååå mycket så jag börjar undra om det ens är hälsosamt ha ha 😉

  Hoppas att du haft en skön stund i bassängen.

  Kram Thess

 15. Hi hi hiii Jag tog kort med min mobil förra veckan på ett hem där tavlan hade just den texten 🙂 Jag ska ha den i vardagsrummet för den står så bra för den jag är. Ingen annan än mig själv 😉

  Kram skrutta <3

 16. Väldigt inspirerande och fint skrivet, fick också en tår i ögat.

  Bara du inte känner att du måste förklara dig, men det tror jag inte.. Bakom all typ av framgång ligger det hårt arbete och vissa prioriteringar.

  Tycker du varit modig och tagit steget att bli egen företagare!
  Jag själv är också egen företagare sedan 2008 och för min del har det varit otroligt mycket jobb och även mycket personlig utveckling och är idag glad över att jag vågade ta steget..

  Kram på dig!!

 17. Vilket fint inlägg! Och från hjärtat. Det är så lätt för många människor att döma utifrån det lilla de ser. Så desto viktigare att tänka en extra gång. Du kämpar på bra du och det är roligt att få följa med på din inspirerande resa!=)
  Kram

 18. Følger med glæde med på din blog.
  Elsker dine billeder og ville ønske jeg kunne gøre dig kunsten efter.
  Ærger mig blot over at der til tider bruges så mange ordsprog, udtryk og vendinger på engelsk og ikke på Svensk. Det gælder ikke kun i dine tekster og på dine billeder hvor det stille og roligt sniger sig mere og mere ind. Men det er blevet en trend at mange bruger sit modersmål og erstatter 1/3 del med Engelsk. Hvilket er synd for begge dele…. Vi kan kun gætte på hvordan det er om 20-50-100 år. Måske engelsktalende verden med små variationer af gammelt glemt modersmål…. Hvem ved!!

 19. Vilket fint inlägg Lotta! Jag måste bara få sända en varm och härlig kram och vilken fin insperatör du är, att inte ta något för givet och se möjligheter samt bita ihop oj ojojoj vad jag beundrar dig, min själsliga vackar ”Lillasyster” ;)!!!Karm

 20. Du är värd allt bra som händer dig, fantastiska Lotta. Du är så inspirerande och go. Fint inlägg.

  Vägen kan absolut vara krokig, jag gör det jag vill och lever på lite men har Simon & är såå lycklig. Massor av kärlek. Jag tror det löser sig i framtiden, det är ett pussel alltihop. KRAM

 21. Tack för ditt skriv!! Det ger mig så mycket hopp!!
  Du är en fin människa och är värd all lycka i världen!
  Kram Emma

 22. Önskar dig all lycka till och säger heja!
  Ingen kommer någonstans om de inte tror på sig själva och jobbar hårt. Så väldigt fint skrivit!

  Är lite i samma sits. Har sadlat om. Jobbar med det jag gillar. massvis.

  Nu önskar jag dig all lycka. Du är en klippa!
  Hälsningar, u

 23. wow vilken underbar människa och vilken ispiration du är!! /från en som just nu lever i dålig föräldrapeng, pluggar utan csn men siktar högt ändå. En dag blir det bättre… 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *